Élet-Stílus

Nyomul a PANKKK

Lezárult a PANKKK Retour regionális csereprogram pályázatainak értékelése, ennek értelmében januártól májusig 50 zenekar ad közös koncerteket szerte az országban.

A PANKKK (Program a Nemzeti Kortárs Könnyűzenei Kultúráért) és a Coke Music együttműködésében megvalósult pályázaton 86 zenekar indult. A pályázó zenekarok egy másik választott együttessel együtt nettó 60 ezer forint összegű koncerttámogatásért pályázhattak, s ennek fejében két-két közös koncertet játszanak két-két különböző hazai régióban.

A nyertes zenekarok műfajilag szinte teljesen lefedik a hazai könnyűzenei kínálatot, tehát a világzenétől a metálig minden stílusból akadtak támogatásra érdemesnek tartott produkciók.

A program keretében a Budapest Riddim Band és a Kool Runningz Crew január 19-én a fővárosi After Music Clubban, az Acoustic Enemy és a Nova Prospect január 25-én a miskolc Vian Klubban, az Insane és a Watch My Dying február 1-jén a fővárosi A38 Hajón, a Nomad és a Screen február 7-én a Merlin színházban, a Budapest Riddim Band és a Kool Runningz Crew február 9-én Orosházán lép fel.

A Soundshine és Real Lies február 9-én Budapesten, a Wigwam 2-ben, a Nomad és a Screen ugyanaznap Kazincbarcikán, a Sport Rock Clubban ad koncertet. A SpaceSh!t és a Mizantrop február 23-án a dunaújvárosi Kontiki Music Pubban, a Yellow Spots és a Psycho Mutants aznap Pécsett, a Toxic klubban, a Salvus és az Ad Astra február 23-án Kalocsán, a Barlang Sörözőben lép a közönség elé.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik