Élet-Stílus

Kapust igazolt a Barcelona

A katalán együttes kapusra vadászik már hetek óta, mivel a második számú portás egy sérülés miatt hosszabb időre kidőlt. Sokáig úgy tűnt, hogy a Barcelona a Livorno olasz hálóőrét, Marco Ameliát szerződteti le, de végül a Celta Vigo játékosára esett a választásuk.

Várhatóan fél évre kidőlt súlyos sérülése miatt a Barcelona második számú portása, Albert Jorquera. Szó volt arról, hogy a helyére a Valenciánál mellőzött Santiago Canizarest igazolja le a katalán klub, a Livornóban védő Marco Amelia neve is felmerült, de a katalánok végül kölcsönben megszerezték a Celta Vigótól José Manuel Pintót.

A két klub a Goal.com információi szerint már napok óta tárgyalt a megállapodás anyagi részleteiről, és szerda este a feleknek sikerült is közös nevezőre jutniuk. Pinto napokon belül megérkezik Barcelonába, és már jövő héten a spanyol kupában bevetésre kerülhet.

A 32 éves portás a másodosztályban szereplő Celtában alapembernek számít, de a 2007/2008-a szezon végéig kölcsönben a Barcában véd. Természetesen csak akkor, ha a katalánok első számú portásával, Victor Valdessel valami történik. Pinto akár a Bajnokok Ligájában is pályára léphet, de Frank Rijkaard feltehetően majd csak a spanyol kupában biztosít számára rendszeresen játéklehetőséget.

Lapjelentések szerint Amelia és Canizares mellett felmerült Jens Lehmann (Arsenal) és Sander Westerveld (Sparta Rotterdam) neve is, de a katalánok sportigazgatója, Txiki Begiristain már a kezdetektől fogva Pinto leszerződtetését szorgalmazta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik