Élet-Stílus

FTC: jogi lépéseket fontolgatnak az angolok

Nem kizárt, hogy jogi lépéseket tesz Kevin McCabe angol üzletember magyarországi cége, az Esplanade Real Estate Ingatlanforgalmazó Kft., miután a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV) érvényesnek, de eredménytelennek nyilvánította az FTC Üllői úti, hat plusz két hektáros ingatlanegyüttesének tulajdonjogára benyújtott pályázatát.

“Meg kell, hogy állapítsuk, hogy az MNV közleménye, mely szerint a pályázó nem vállalta, hogy megfizeti az FTC részvényeinek 800 millió forintos vételárát (névérték 20.000 Ft), valótlan, mert a benyújtott pályázat egyértelműen tartalmazza a részvényekkel kapcsolatos vételi szándékot” – áll a cég MTI-hez eljuttatott állásfoglalásában.

A Fradi számára létfontosságú a megállapodás?

“Az ingatlanokra vonatkozó vételár mértéke pedig a Kincstári Vagyoni Igazgatósággal történt előzetes egyeztetés eredménye alapján került a benyújtott ajánlatba. A fenti okokra tekintettel az Esplanade Real Estate Kft. megfontolja a szükséges jogi lépések megtételét.”

Száraz Gábor, az MNV kommunikációs irodavezetője az MTI-nek azt mondta: a Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanács a pályázat vizsgálata során összességében arra a megállapításra jutott, hogy a pályázó nem vállalta az FTC részvényeinek 800 millió forintos vételáron történő megvásárlását, illetve olyan feltételeket is támasztott, melyeket a kiírás alapján nem tehetett volna meg, ezek részletezésére azonban nincs felhatalmazása.

Az 1,8 milliárd forintos adóssággal küzdő Ferencváros számára létfontosságú az Üllői úti ingatlanegyüttes tulajdonjogának értékesítése.

A szurkolók tüntetnek

A Ferencváros Szurkolók Szövetsége (FSZSZ) szombaton 14 órára a Pénzügyminisztérium elé szervez tüntetést. Az FSZSZ honlapján megjelent közlemény szerint a drukkerek petíciót kívánnak átnyújtani Veres János pénzügyminiszternek, melyben megfogalmazzák elégedetlenségüket, annak okait, továbbá az illetékes szervektől várt és elvárt lépéseket.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik