Élet-Stílus

Bravúros győzelemmel kezdett a Skaliczky-csapat

A remek napot kifogó magyar válogatott szenzációs, 35-28-as győzelmet aratott a spanyol csapat ellen a norvégiai férfi kézilabda-Európa-bajnokság első fordulójában. Ilyés és Nagy hihetetlen formában játszott, reméljük a torna hátralévő részében sem változik a helyzet.

Iváncsik Gergő és Nagy kimaradt ziccerével indult a mérkőzés, az első magyar gól a 4. percben esett. A 2005-ös világbajnok spanyolok agresszíven támadtak, de idővel a rivális is felpörgött. Romero révén a spanyolok tartani tudták kis előnyüket, ám ahogy Puljezevics egyre jobban védett, a 13. percben már Skaliczky László szövetségi kapitány együttese vezetett 8-7-re.

Elképesztő roham

A lelkesedés olykor kapkodással párosult, és a spanyolok ezt kihasználva fordítottak. A cserék a magyaroknál játszottak jobban, így újabb fordulat következett be. Az iram óriási volt, és 11-9-nél a spanyolok időt kértek. Egy emberhátrányos szakaszt 2-0-ra nyert a csapat, miközben Puljezevics büntetőt védett. 14-9 után a szünet előtti hajrát a 2006-os Eb ezüstérmese bírta jobban.


Bravúros győzelemmel kezdett a Skaliczky-csapat 1

Galéria


A fordulást követően gyorsan jött az egyenlítés, és ettől kezdve fej fej mellett haladt a két gárda. Aztán Puljezevics megint sziporkázott, és pillanatok alatt 20-17 lett az állás. A spanyolok sebességet váltottak, és megint felzárkóztak. Emberelőny alatt ismételten elléptek a magyarok (26-23), amikor is negyedóra volt hátra.

27-23-nál a rivális időt kért, és a kapitány több poszton is cserélt. Nagy azonban gyorsan kétszer betalált, majd kiállították. De ez nem jelentett gondot, mert a többiek szinte extázisban játszottak (49. perc: 30-23).

Élvezték a meccset Nagy Laciék

A spanyolok nem adták fel, sorozatban három gólt lőttek. Jött az újabb feltámadás, összeállt a védelem, és a támadójáték is hatékony volt. Emberhátrányban Puljezevics megbabonázta a spanyolokat, akik a hajrában lélekben már feladták az összecsapást.

Skaliczky László: „A játékosok élvezték a mérkőzést, eléggé ötletesek voltak. Sok volt az improvizáció, jó volt a lövőforma, és a védőfal megfelelően zárt Puljezeviccsel az élen. A kapus remekül hárított, magabiztosságot adott. Mindenki hozzátett a sikerhez, és fontos volt, hogy lélektanilag sorsdöntő pillanatokban jöttek a bravúrok. Önbizalom-növelő lehet ez a siker.”

A remek rajt fontos volt, és sokat érhet a középdöntőben a most megszerzett két pont.

Norvégia, Európa-bajnokság, csoportkör 1. forduló:
C csoport (Bergen):
Magyarország-Spanyolország 35-28 (14-12)
Gólszerzők:
Nagy, Ilyés 7-7, Iváncsik T. 5, Császár, Gál 4-4, Mocsai, Iváncsik G., Laluska 2-2, Eklemovics, Zubai 1-1, illetve Garabaya 8, Romero 7, Ortega, Rocas 4-4, Garcia, R. Entrerrios 2-2, Davis 1

A kvartett korábbi mérkőzésén:
Németország-Fehéroroszország 34-26

További eredmények az Eb-n.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik