Élet-Stílus

Változás az Arsenal és a Chelsea keretében

Kapcsolódó linkek


angolfoci.lap.hu
sport.lap.hu

Lassana Diarra a nyáron igazolt az Arsenalhoz, ám akárcsak korábban a Chelsea-nél, az „ágyúsoknál” sem tudott gyökeret verni (mindössze hét bajnoki meccsen játszott), ezért újfent a klubváltás mellett döntött.

A 22 éves játékos a Portsmouthban folytatja a pályafutását, három és fél éves szerződést kötött a Pompeyval, amely ötmillió font körüli összeget fizetett érte. Diarra elsősorban azzal indokolta a váltást, hogy szeretne ott lenni a francia nemzeti csapattal a nyári Európa-bajnokságon, márpedig az Arsenal kispadjáról csaknem lehetetlen bekerülni a keretbe.

A Pompeyhoz nagy reményekkel igazolt, és már a hétvégi Derby County elleni bajnokin bemutatkozhat a Fratton Park közönségének.

Amíg az Arsenal eladóként, addig a városi rivális Chelsea vevőként volt jelen szerdán az átigazolási piacon: a londoni „kékek” pontot tettek a Lokomotiv Moszkvától érkező szerb Braniszlav Ivanovics szerződtetésére.

Új edző Newcastle-ben

Kevin Keegan lett az angol Premier League-ben szereplő Newcastle United labdarúgócsapatának új vezetőedzője. Az 56 éves szakember – aki 1992 és 1997 között már irányította az együttest – a múlt szerdán távozott Sam Allardyce-t váltja a kispadon. A Newcastle jelenleg a 11. helyen áll az angol pontvadászatban.

A 23 esztendős, kilencszeres válogatott védő – akit a Manchester United is szeretett volna megszerezni – megkapta a munkavállalási engedélyt, továbbá átesett az ilyenkor szokványos orvosi vizsgálaton is, ezt követően aláírta a három és fél évre szóló szerződését a Stamford Bridge-en. Az üzlet anyagi vonatokozását a Lokomotiv és a Chelsea nem hozta nyilvánosságra, de úgy hírlik, az angolok kilencmillió utalták Moszkvába Ivanovics játékjogáért cserébe.

A bajnoki címre hajtó „kékek” a szerb védő előtt a francia Nicolas Anelkát is megszerezték, érte 15 millió fontot fizettek a Boltonnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik