Élet-Stílus

Ötödik olimpiájára készül Kolonics

Gőzerővel készül pályafutása ötödik (!) olimpiájára a kenus Kolonics György, aki azonban nem tagadja, hogy egyre fájdalmasabbnak érzi az emberpróbáló alapozó edzéseket.

“Már túljutottam a legnehezebb időszakon, ami számomra a téli munka első harmada, amikor még oly távolinak tűnik a vízre szállás” – mondta a szövetség honlapjának a kétszeres olimpiai és 15-szörös világbajnok csepeli versenyző. “Persze az elmúlt két hét sem volt leányálom: az első héten a futás, a másodikon az úszás dominált. Mit ne mondjak, sokkal jobb a vízen, kenuban küzdeni, legyen bár több tíz kilométer is a napi penzum!”

A 36 éves “Koló” hozzátette: izületei minden évben hosszabb regenerálódással és nagyobb fájdalommal válaszolnak a munkára, de ez egyáltalán nem szegi a kedvét. “A kenuzás az életem, és bármilyen szenvedést vállalok a sikerekért” – fogalmazott.


Ötödik olimpiájára készül Kolonics 1

Éremeséllyel indulnak Pekingben (MTI)


Kolonicsék csoportja – Ludasi Róbert vezetésével – február 25-én indul a dél-afrikai, melegvízi edzőtáborba, a klasszis azonban reméli, hogy addig még itthon is vízre szállhat majd.

“Az idei felkészülés egyébként harmonikusabb, mint az elmúlt évek alapozásai, hiszen a kezdetektől együtt edzek páros társammal, Kozmann Györggyel, aki eddig máshol végezte a szárazföldi munkát, ám ezt a szezont már Ludasi Róbertnél kezdte.” – mondta.

A duó két éve 1000 méteren, tavaly pedig 500 méteren szerezte meg a C-2-es szám világbajnoki aranyát, és a tagok az olimpia évében sem vágynak szóló karrierre: “Maradunk a párosnál, mert ez bevált. Azt persze ezek után se kérdezze senki, melyik a jobbik számunk. Április tájékán talán megmondjuk, melyikben tartunk előrébb, de végleges választ mi is mindig a világversenyeken kapunk. Remélem, egyformán remek lesz mindkettő. Ötszázon vb-címvédőként elég számunkra a jó Világkupa-szereplés az olimpiai csapattagsághoz, és a hosszabb távon is állni fogjuk a riválisok rohamát, elvégre 2003 óta, mióta együtt versenyzünk, itthon még nem győztek le minket.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik