Élet-Stílus

Kedveljük a fapadosokat

Közép-Kelet-Európában a lengyel után a magyar utasok közül repültek a legtöbben fapados légitársasággal – derült ki az EasyJet legfrissebb felméréséből.

Az 500, utazási tapasztalattal rendelkező utas megkérdezése alapján készült felmérés szerint Lengyelország 77, Magyarország 63 százalékkal vezetik a mezőnyt. A vizsgálat szerint – a magyar utas elsősorban az elektronikus jegy és a 24 órás online helyfoglalás miatt választja a diszkont légitársaságokat, de mint minden nemzetnél, az elsődleges szempont a repülőjegy ára.

Az online fizetési eszközt tekintve a magyar légi utasok 34 százalékkal az utolsók a sorban. A magyar utazók 32 százaléka dombornyomott betéti kártyával, 26 százaléka elektronikus betéti kártyával, 13 százaléka pedig úgynevezett prepaid kártyával fizet, míg a többiek más fizetési módot választanak.

A repülőjegy-vásárlás során a felmérésbe bevont Törökországban a legelterjedtebb a kártyahasználat 90 százalékos arányban. A cseh és a török légi utasok 49 százaléka repült fapadossal, míg Horvátországban és Szlovéniában ez az arány mindössze 25 és 30 százalék között van.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik