Élet-Stílus

Magabiztosan győzött a Barca, kikapott a Sevilla

A katalán csapat számos sztárját nélkülözve is gond nélkül, 4-0-ra lelépte a Nou Campban a tabella hátsó felén tanyázó Real Murciát. A Sevilla viszont meglepetésre sima vereséget szenvedett a Bilbao otthonában.

Két mérkőzéssel már szombaton elkezdődött a spanyol labdarúgó bajnokság 19. fordulója. Az elsőként a Barcelona Deco, Ronaldinho, Messi és Yaya Touré nélkül állt ki a Real Murcia ellen, de félgőzzel is simán hozták a mérkőzést. Frank Rijkaard együttese az első percektől fogva támadóan lépett fel, a gránátvörös-kékeknek mindenképpen kellett a három pont, hogy ne szakadjanak le a listavezető Real Madridtól.

A Murcia nem ijedt meg nagynevű ellenfelétől, de helyzetekig nem igazán jutottak a vendégek. A Barca fölénye egy félóra elteltével érett góllá: Zambrotta jobb oldali beadását a tizenhatoson belülről Gudjohnsen pörgette a kapuba.


Magabiztosan győzött a Barca, kikapott a Sevilla 1

Megállíthatatlan volt Henry (AP)


A nem túl látványos első félidő után a második 45 percben szemet gyönyörködtetően játszott a Barcelona. A vendégvédelem képtelen volt megfékezni a rendkívülien veszélyesen futballozó Thierry Henry-t, aki előbb Bojan Krkiccsel, majd Samuel Eto’óval lövetett gólt. A francia világbajnoknak is lett volna lehetősége a gólszerzésre, de előbb egy téves bírói ítélet állította meg, majd centikkel tévesztette el a bal sarkot.

A 4-0-s végeredményt a hajrában a kameruni csatár állította be. Samuel Eto’ónak már jó pár napja a kameruni válogatottal kellett volna készülnie az Afrika Kupára, de a katalánok csak a szombat esti mérkőzés után engedték el. A támadó a hírek szerint a bajnoki után azonnal repülőgépre ült.

A másik vasárnapi meccsen a Bilbao otthonában kapott ki 2-0-ra a 2007/2008-as szezonban csalódást okozó Sevilla. Az andalúziaiak tavaly az utolsó fordulóig versenyben voltak a bajnoki címért, idén azonban semmi esélyük nincsen. Jelenleg már 18 pontos a Sevilla lemaradása a listavezető madridiakkal szemben, akik vasárnap az esti órákban a sereghajtó Levantéhez látogatnak.

Primera División, 19. forduló:
Atletic Bilbao-Sevilla 2-0
Gól:
Francisco Yeste (28.), Markel Susaeta (68.)
Piros lap: Julien Escude (53.)

FC Barcelona-Real Murcia 4-0
Gól:
Gudjohnsen (27.), Bojan (52.), Eto,o (77., 87.)

Vasárnap:
Real Betis-Getafe 17 ó
Valladolid-Recreativo Huelva 17
Almeria-Espanyol 17
Villarreal-Deportivo La Coruna 17
Real Zaragoza-Real Mallorca 17
Osasuna-Racing Santander 17
Levante-Real Madrid 19
Atlético Madrid-Valencia 21

Ajánlott videó

Olvasói sztorik