Élet-Stílus

Az MLSZ megkereste Henk ten Catét

Kisteleki István, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöke decemberben elsőként Henk ten Cate-t, a Chelsea jelenlegi másodedzőjét kereste meg azzal, hogy szövetségi kapitányi posztot kínáljon neki. A tréner nem szerződik Magyarországra.

Kapcsolódó linkek


foci.lap.hu
sport.lap.hu

Az MTK korábbi mestere nem kommentálta a hírt a pepsifoci.hu portál érdeklődésére, Kisteleki István, a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) elnöke viszont elismerte, hogy valóban megkérdezte a holland edzőt, vállalná-e a nemzeti csapat irányítását.

„Henk ten Cate nem volt jelölt a válogatott kispadjára, ugyanakkor azonnal hozzáteszem, hogy sajnos. Nagyon jó szakembernek tartom, aki Európában is elismert, ráadásul igen jól ismeri a magyar viszonyokat. Megkerestem őt, megkérdeztem tőle, lenne-e kedve szerepet vállalni a magyar futballban. Az edző válasza az volt, hogy hosszú távra elkötelezett a Chelsea-nél, így a további egyeztetéseknek nem lett volna értelme” – magyarázta Kisteleki.


Az MLSZ megkereste Henk ten Catét 1

Nem tér vissza Magyarországra (nrc.nl)


Henk ten Cate korábban egy évig, az 1999/2000-es szezonban dolgozott hazánkban, de nem beszél magyarul, ugyanakkor rendkívül előnyös szerződés köti a Chelsea-hez. Annak idején a londoniaknak egymillió eurójukba került, hogy az Ajaxtól kivásárolják az érvényes szerződéssel rendelkező edzőt, és angol lapinformációk szerint ennek az összegnek legalább a dupláját kínálták neki éves fizetésként.

Az MTK-val bajnoki ezüstérmes és Magyar Kupa-győztes 52 éves szakember a Barcelonával Bajnokok Ligáját nyert Frank Rijkaard segítőjeként, majd 2006-ban az Ajax vezetőedzője lett. Október közepe óta dolgozik a Chelsea-nél, mint Avram Grant jobbkeze.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik