Élet-Stílus

Dzsudzsák győztes meccsen debütált a PSV-ben

A Debrecenből igazolt Dzsudzsák Balázs bemutatkozott a holland PSV Eindhoven csapatában: kezdőként lépett pályára a Feyenoord elleni rangadón, és biztató teljesítményt nyújtott.

Kapcsolódó linkek

foci.lap.hu
sport.lap.hu

A magyar válogatott labdarúgóval október végén kötött szerződést a PSV, s a holland klub január elején jelezte, már most igényt tart Dzsudzsák Balázs szolgálataira.

A Debrecentől szerződtetett középpályás egy edzőmérkőzést követően máris a kezdőben találta magát, és végigjátszotta a Feyenoord elleni idegenbeli holland csúcsrangadót.

Dzsudzsák kissé megilletődötten kezdett, jóllehet, alig valamivel a kezdést követően az ő beadása után alakult ki helyzet a Feyenoord kapuja előtt. A magyar futballista – aki baloldali támadót játszott, ám védőfeladata is volt – félóra elteltével kapta el a ritmust.

Szabadrúgásból alig lőtt fölé, majd az általa indított akció végén alakult ki helyzet. Egy perccel ezután majdnem gólpasszt adott, remekül kanyarított középre balról, ám Danko Lazovics 5 méterről a kapus kezébe fejelt.

A fordulás után Dzsudzsák sokáig alig ért labdához – igaz, ezen időszakban a többi eindhoveni sem villogott. Persze az is tény, hogy első tétmérkőzésén a társai nem igazán vették be az összjátékba.

A hajrához érve ismét voltak említésre méltó megmozdulásai a magyar játékosnak – amellett, hogy sárgát kapott. Megpattanó lövése igen veszélyes volt a 73. percben, majd ezután két újabb Dzsudzsák-kísérletet jegyezhettünk fel. A végén gólhelyzetbe is került a 21 éves magyar: egy csel után 10 méterről lőtt, a kapus azonban hárított.

Összességében Dzsudzsák Balázs bemutatkozása jól sikerült. Ha a társak jobban bevonják a játékba, s nagyobb magabiztossággal játszik, szép karriert futhat be a holland sztárcsapatban.

Ami a szombat esti meccset illeti: az éllovas PSV Otman Bakkal góljával (a holland csatár a 40. percben laposan gurított a bal alsó sarokba) 1-0-ra nyert a második Feyenoord otthonában. A krónikához tartozik, hogy a hazaiak a 62. perctől kezdve tíz emberrel játszottak. Az eindhoveni alakulat jelenleg három ponttal vezeti a tabellát.

Holland bajnokság, 19. forduló:
Feyenoord-PSV Eindhoven 0-1
NAC Breda-Venlo 0-0
Roda Kerkrade-Willem II 1-1
FC Groningen-Excelsior 3-2

Pénteken játszották:
NEC-Twente Enschede 2-2

Ajánlott videó

Olvasói sztorik