Élet-Stílus

A Manchester United a leggazdagabb klub

Saját adatai alapján az előző idényben a Manchester United volt pénzügyileg a legeredményesebb klub a világon. Bizonyos, hogy az MU nem legjobbjának eladásából szaporítja tovább vagyonát, esze ágában sincs megválni Crtistiano Ronaldótól.

Kapcsolódó linkek


foci.lap.hu
sport.lap.hu

A Manchester United az elmúlt idényben 323 millió eurós költségvetéssel működött, adózás előtti nyeresége 93 százalékkal emelkedve az előző évihez képest 59,6 millió fontra (80 millió eurót) nőtt. A spanyol Real Madrid ugyan 347 millió eurós büdzséjével megelőzte a tavaly bajnokságot nyert Manchestert, de a 2007 júniussal zárult 12 hónapos időszakban az angolok eredményei jobbak – állítja az MU.


A Manchester United a leggazdagabb klub 1

Old Trafford – aranybánya (manchester.com)



A jegybevétel – az Old Trafford stadion 76 ezer fősre bővítésének következményeként – 30, a médiajogok értékesítéséből származó jövedelem 35, a klubhoz kötődő egyéb termékek értékesítéséből befolyó összeg pedig 15 százalékkal emelkedett a megelőző időszakhoz képest. „Teljesen biztos vagyok benne, hogy a bevétel, valamint a profit tovább növelhető, ami jó alapot teremt a csapat sikeres szerepléséhez” – nyilatkozott David Gill klubigazgató.



A Manchester United a leggazdagabb klub 2

Nem eladó! (Getty)


Biztosra vehető, hogy a klub nem legjobbjának eladásából szaporítja tovább vagyonát. David Gill ugyanis kerek-perec kijelentette: a Manchester United nem adja el a portugál Cristiano Ronaldót a Real Madridnak, a spanyol gigász hiba hozakodott elő 50 millió fontos ajánlattal. „Nem válunk meg tőle, szemernyi esély sincsen erre, bármennyit is ajánl ért egy klub” – mondta Gill. Ehhez hozzátette: „Cristiano Ronaldo tavaly 2012-ig kötelezte el magát hozzánk, és mi nem vagyunk kiárusító klub. A menedzser, Sir Alex Ferguson nem is engedné, hogy elmenjen, még ha akarna, akkor se, de a futballista sem szeretne eligazolni, úgy tudom, boldog Manchesterben”.

Az MU azt is nyilvánosságra hozta, hogy az elmúlt idényben 2,1 millió fontot (2,8 millió euró) fizetett ki ügynöki jutalékokra az előző szezon 1,8 millió fontjával ellentétben. A labdarúgók keresete pedig a költségvetés 43,6 százalékát teszi ki – írta a távirati iroda.


Rekordszámú külföldi a Serie A-ban


Minden eddiginél több külföldi játékos szerepel a Serie A mostani idényben: 203 légiós áll szerződésben a klubokkal, ami csapatonként tízes átlagot jelent. A csúcstartó a bajnok és listavezető Inter 22 külföldivel, az AC Milan 16 légióssal pedig a második a sorban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik