Élet-Stílus

Bravúros győzelem Izland ellen

A remekül hajrázó magyar férfi kézilabda-válogatott 28-27-re legyőzte Izlandot a norvégiai Posten Kupán, a jövő csütörtökön kezdődő Európa-bajnokságra készülő csapatok tornáján.

Kapcsolódó linkek


kezilabda.lap.hu
sport.lap.hu

Kemény védekezéssel nyitott a magyar csapat, amelyből kisebb sérülés miatt hiányzott Fazekas kapus, míg a vádliját fájlaló Nagy csak kevés lehetőséget kapott.

A támadójáték elég hatékonynak bizonyult ahhoz, hogy 13 perc alatt 7-3 legyen az állás. Azonban néhány figyelmetlenség elég volt, hogy szorosabb legyen a csata. Kettős emberhátrányban is sziporkázott az izlandi együttes, előbb egyenlített, majd fordított – úgy, hogy sorozatban hat gólt dobott.

Időkérés után a magyarok sokkal jobban játszottak, visszavették a vezetést, és a szünetig meg is tartották előnyüket.

Sokáig állandósult a különbség, majd a 42. percben megint egyenlő lett az állás, miután az izlandi cserekapus egyre jobban belelendült.

A hajrában az északi gárda elhúzott 27-23-ra, ám nem adták fel a magyarok, időkérés után gyorsan egyenlítettek, két perccel a vége előtt 27-27 lett az állás. Mikler ekkor több ziccert megfogott. Végül Ilyés 20 másodperccel a vége előtt dobott góljával győzött a magyar válogatott, amely 5-0-ra nyerte a meccs utolsó öt percét.

Posten Kupa:, 1. forduló:
Magyarország-Izland 28-27 (15-13)

Szombat:
Norvégia-Magyarország, 16:15

Vasárnap:
Magyarország-Portugália, 17:00

Ajánlott videó

Olvasói sztorik