Élet-Stílus

Parkolóőrt vert Nyikolaj Valujev

Utcai verekedés miatt pénzbírsággal sújtották Nyikolaj Valujevet, a korábbi világbajnok orosz nehézsúlyú ökölvívót. A Keleti Szörnyetegnek is becézett öklöző két éve egy parkolóban ütött meg egy 61 éves férfit.

A 213 centis, 150 kg-os óriásnak 130 ezer rubelt (904 ezer forint) kell fizetnie, mert 2006-ban megütött egy akkor 61 éves közterület-felügyelőt, aki tilosban parkolásért meg akarta büntetni a bokszoló feleségét. A szentpétervári bíróság enyhítő körülménynek tekintette, hogy a 34 esztendős Valujev állta az agyrázkódást szenvedett férfi kórházi kezelését.

Jurij Szergejev beperelte az egykori bajnokot, mert elmondása szerint komoly sérüléseket szenvedett az incidens során. Valujev az ügy tárgyalása során kijelentette, hogy csak szerette volna elzavarni a feleségét zaklató férfit. „Képzeljék el mi történt volna, ha valóban megütöm” – nyilatkozta az orosz sajtóban az óriási termetű sportoló.

A 47-1-es győzelmi mutatóval rendelkező Valujev tavaly áprilisban vesztette el a WBA világbajnoki övét, miután elszenvedte első és idáig egyetlen vereségét Ruszlan Csagajev ellen. A Keleti Szörnyeteg legközelebb februárban lép a ringbe a belorusz Szergej Ljakovics ellen. Az összecsapás győztese kihívhatja Csagajevet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik