Élet-Stílus

Ligakupa: döntetlen a londoni derbin

Az Arsenal hazai pályán 1-1-es döntetlent játszott a városi rivális Tottenhammel az angol labdarúgó Ligakupa elődöntőjének első mérkőzésén. Arsene Wenger ismét a fiataloknak szavazott bizalmat, de ez kis híján megbosszulta magát.

A Tottenham együttese 1999 óta nem tudta legyőzni észak-londoni riválisát, és a sorozat kis híján az Arsenal otthonában szakadt meg. A remek iramú mérkőzésen az első negyedórát nagyon megnyomta a hazai csapat, de a Juande Ramos által irányított vendégek állták a sarat, és fél óra elteltével már több góllal is vezethettek volna.

Az Ágyúsok fiatalokkal teletűzdelt védelme sokszor hibázott, elsősorban Senderos játszott meglepően gyengén. A kirobbanó formában futballozó Berbatov is bevehette volna Lukasz Fabianski kapuját, de Malbranque és O’Hara is remek lehetőséget szalasztott el.

Bő félóra után szerezte meg a vezetést a Hotspur. A számos angol klub által körülrajongott Berbatov remekül ugrasztotta ki a leshatárról Keane-t, aki önzetlenül a középen érkező Jenas elé passzolt, a középpályásnak pedig csak be kellett passzolnia az ír támadó labdáját.





A szünetben Wenger kettőt cserélt, de tartotta szavát, és ezúttal is fiatalokat küldött a pályára. A játék képe nem is változott, a Tottenham tetszés szerint uralta a mérkőzést, és magabiztosan őrizte soványka előnyét. Az Ágyúsok aztán a hajrában megmutatták, hogy miért ilyen eredményesek az idei szezonban: Wenger csapata még akkor is képes gólt lőni, ha amúgy egyáltalán nem megy a játék – igaz ehhez ezúttal szerencse is kellett.

Theo Walcott a 79. percben remek kiugratást kapott a becserélt Eduardótól, ám mielőtt kapura lőhetett volna a becsúszó védőről visszapattant rá a labda, onnan meg Fabianski mellett a kapuba. Az utolsó percekben is lett volna még lehetősége a Tottenhamnek, de az Arsenal kihúzta a döntetlennel, és így nem kell hátrányban utazniuk a két hét múlva esedékes visszavágóra a White Hart Lane-re.

Angol Ligakupa, elődöntő, első mérkőzés:
Arsenal-Tottenham Hotspur 1-1
Gól:
Walcott (80.), illetve Jenas (37.)

Kedden játszották:
Chelsea-Everton 2-1

A visszavágókat január 22-én és 23-án rendezik


Spanyol Kupa: Sevilla-Barcelona 1-1

Rangadót játszottak szerda este a Spanyol Király Kupa nyolcaddöntőjében. Az első mérkőzésen a Sevilla fogadta hazai pályán a Ronaldinho és Deco nélkül érkező katalánokat, akik az első félidőben Thierry Henry remek góljával megszerezték a vezetést. Az UEFA-kupa címvédője még a szünet előtt egalizált Diego Kapel révén. Az eredmény a második félidőben már nem változott. Az idegenben elért döntetlennel a Barcelona várhatja nyugodtabban az egy hét múlva esedékes visszavágót a Nou Campban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik