Élet-Stílus

Idén kapható lesz a félmilliónál olcsóbb autó

Bemutatta a világ legolcsóbb autóját a Tata Motors. A cég célja India motorizálása.

A mintegy 2500 dollárba (csütörtöki középárfolyamon 433 ezer forintba) kerülő Tata Nano idén piacra kerülő alaptípusa 624 köbcentis, 33 lóerős motorral készül – írja a BBC.


A négyajtós, öt személyes fapados jószágban nem lesz elektromos ablakemelő, szervokormány és légkondi sem. A gyártó szerint évi egymillió darab kel majd el a kisautóból.

Ratan Tata, a gyártó cég tulajdonosa szerint a modell segítségével két kerékről négy kerékre válthatnak az indiai családok. Ettől tartanak a környezetvédők is, akik szerint a kisautó elterjedése érdemben rontja majd India amúgy sem túl fényes légszennyezettségi adatait.


Idén kapható lesz a félmilliónál olcsóbb autó 1

433 ezer forint az alapára


A mérések szerint a járgány valamivel 4 liter felett fogyaszt 100 kilométerenként. Így elég is a 33 literes üzemanyagtank. Az erőátvitel szerepét négyfokozatú manuális váltó látja el, amely a hátsó kereket hajtja.


A gyár leírása szerint a biztonsági megoldások is megfelelőek, miután gyűrődő zónákat is kialakítottak – a korábbi pletykákkal szemben nem műanyagból – a teljesen fémből készülő karosszérián. Oldalütközés elleni védelemmel ellátott ajtók és biztonsági övek is védik az utasokat, de persze ezért a pénzért ABS-ről vagy légzsákról nem szabad álmodozni-

Amellett, hogy lesz egy csupasz kivitelű Nano, készítenek két Delux változatot is, amelyekbe már légkondicionáló, ködlámpa, központi zár, alufelni és elektromos ablak is kerül.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik