Élet-Stílus

Arsenal-játékost igazolhat a Newcastle

A francia válogatottban rendszeresen szereplő Lassana Diarrának nincsen maradása az Arsenalnál. Lapjelentések szerint a Newcastle United és a Tottenham Hotspur is szívesen vinné a védekező középpályást.

A 22 éves játékos már egy decemberi interjúban azt hangoztatta, hogy a januári átigazolási időszakban otthagyná az Ágyúsokat, mivel a londoniak trénere, Arsene Wenger alig szerepeltette az őszi meccseken. A Sun információi szerint a Newcastle és az Arsenal vezetése már meg is állapodott a vételárban, a Szarkáknak 5,5 millió fontot kellene fizetniük a középpályásért.

A Premier League-ben a 2007/2008-as szezonban mindössze négy bajnoki meccsen kapott a kezdőben helyet Diarra. A posztján Wengernél elsőbbséget élvez Mathieu Flamini és Cesc Fabregas. A francia mester megtartaná a középpályást, arra biztatva, hogy harcolja ki a kezdőbe kerülést, de Diarra már döntött.

„Eldöntöttem, nem maradok az Arsenalnál. Azt hiszem az edzőnek nincsen rám szüksége” – nyilatkozta a L’Equipe-nek a futballista. „Nem értem, hogy miért nem kapok lehetőséget, a válogatottban többször szerepelek mint a klubomban” – panaszkodott Diarra. „Amikor leszerződtem, azt ígérték, hogy rendszeresen játszani fogok. A szezon kezdete óta azonban csak kevésbé fontos meccseken küldtek pályára, és az igazat megvallva ezt már nagyon unom.”

„Semmi bajom nincsen Arsene Wengerrel, nem fogom kritizálni vagy bírálni a munkáját. Nem az a típus vagyok, aki problémákat okoz. Azért igazoltam az Arsenalhoz, mert elhitették, hogy játszani fogok. De sajnos nem ez a helyzet” – mondta Diarra.

A francia futballistát a Newcastle mellett a Tottenham is szívesen vinné. A Hotspur trénere, Juande Ramos kulcsszerepet szán Diarrának, de az Arsenal vezetői értelemszerűen a városi rivális helyett inkább a Szarkáknak adnák el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik