Élet-Stílus

Liverpooli segítséggel nyert a Chelsea

Egy hosszabbításban szerzett öngóllal az emberhátrányban játszó Chelsea hazai pályán jutott előnyhöz az Evertonnal szemben az angol Ligakupa elődöntőjének első mérkőzésén.

Kapcsolódó linkek


angolfoci.lap.hu
sport.lap.hu

A címvédő Chelsea több kulcsemberét nélkülözve is elverte az Everton, igaz, a győztes gólt csak a 92. percben szerezte a londoni együttes, pontosabban: a liverpooliak védője, Lescott fejelt a saját kapujába.

Persze addig is történt egy és más. A Chelsea Wright-Phillips révén a 27. percben szerezte meg a vezetést: a válogatott szélső 13 méterről csavart a kapu bal oldalába. Az 56. percben aztán a Phil Neville-be „beleszálló” Mikelnek villant a piros lap, és az Everton kisvártatva gólra is váltotta az emberelőnyét, miután a Yobo által visszatett labdát Yakubu 11 méterről a jobb felső sarokba bombázta.

Ezt követően McFadden villant, éles szögből leadott lövése után azonban a bal kapufáról kifelé pattant a labda. Nem csak hátul, elől is szerencséje volt a Chelsea-nek: a 92. percben az egy fejjel alacsonyabb Wright-Phillipsszel a nyakán Lescott a saját kapujába bólintott. Két perccel később Lescott javíthatta volna a hibáját, ám jókora helyzetben Hilario kapusba lőtte a labdát. A Chelsea így egygólos előnnyel várhatja a Ligakupa-elődöntő visszavágóját.





„Megérdemelt győzelmet arattunk, miután még emberhátrányban is sok helyzetet dolgoztunk ki. Számtalan problémánk van – gondolok itt elsősorban a sérülésekre -, de ez szerencsére nem látszott meg a pályán” – így Avram Grant, a Chelsea menedzsere. A másik ágon az Arsenal és a Tottenham harcol a fináléba jutásért, a két észak-londoni együttes szerda este vívja meg az elődöntő első találkozóját.

Ligakupa, elődöntő, első mérkőzés:
Chelsea-Everton 2-1 (1-0)
Gól:
Wright-Phillips (27.), Lescott (92., öngól.)ill. Yakubu (64.)
Kiállítva: Mikel (56. Chelsea)

Arsenal-Tottenham, szerda, 20:45
A visszavágókat január 22-én és 23-án rendezik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik