Élet-Stílus

Liverpooli középpályást igazol a Juventus

Az olasz együttes a januári átigazolási szezonban 20 millió eurót költhet új igazolásokra, és az összeg nagy részét hamarosan be is fektetik. A Liverpoolban futballozó Momo Sissokót szemelte ki a Juventus.

A torinói klub vezetői hónapok óta hangoztatták, hogy januárban a középpályájukat szeretnék megerősíteni. Több név (Rafael Van der Vaart, Diego és Javier Mascherano) is felmerült az elmúlt hetekben, de úgy tűnik döntöttek a Juve előljárói. A Liverpoolban csak epizódszereplőként szóhoz jutó Momo Sissoko a hírek szerint napokon belül megegyezik a leendő munkaadójával.

„A tárgyalások hamarosan befejeződnek az olasz klub és az ügynökeim között. Egyelőre még semmit nem írtunk alá, de az elkövetkező napokban pont kerülhet az ügy végére” – nyilatkozta a francia RMC-nek Sissoko. A mali születésű, de francia útlevéllel is rendelkező játékos az őszi szezonban mindössze hat alkalommal kapott helyet a Liverpool kezdőcsapatában.

A tréner is támogatja

Sissoko már többször is kijelentette, hogy távozna az angol klubtól, olyan csapatnál szeretne elhelyezkedni, ahol állandó játéklehetőséghez jutna. „Az elmúlt hónapokban nem úgy alakult a sorsom, ahogyan szerettem volna. Profi játékos vagyok, és tudom, hogy a foci egy ilyen sport. Tovább akarok lépni, és egy másik csapatnál bizonyítani” – nyilatkozta Sissoko, aki minden valószínűség szerint rövid időn belül már a Juve mezében lép pályára.

Már csak azért is, mert a zebrák trénere, Claudio Ranieri már jó párszor hangoztatta, hogy remek futballistának tartja Sissokót. Az olasz tréner és a középpályás még a valenciai időkből ismeri egymást. A középpályás vételáráról egyelőre semmit nem lehet tudni, de Goal.com becslése szerint körülbelül 15 millió kell fizetnie az olaszoknak a 22 éves játékosért.

Szlovák védő a Poolban

A szlovák válogatott Martin Skrtel nagy valószínűséggel az FC Liverpool labdarúgócsapatában folytatja pályafutását. A középső védő, aki az elmúlt időszakban az orosz Zenit Szankt-Petyerburg színeiben szerepelt, tíz millió euró körüli összegért vált klubot, ezzel a Premier League-ben érdekelt angol klub történetének legdrágább hátvédje lesz.

Az érintettek mindenben megegyeztek, az egyesületcseréhez már csak a Liverpool amerikai tulajdonosainak kell rábólintaniuk.
A 23 esztendős futballista mostanáig tizenötször lépett pályára a szlovák nemzeti együttesben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik