Élet-Stílus

Australian Open: három magyar a selejtezőben

Három magyar játékos lesz érdekelt az év első Grand Slam-versenye, az Australian Open csütörtökön kezdődő női selejtezőjében. A férfiaknál kérdéses a világranglistán kilencedik David Nalbandian melbourne-i szereplése.

Kapcsolódó linkek


tenisz.lap.hu
sport.lap.hu

A kvalifikáció hetedik kiemeltje, a korábban német színekben indult, de az idei évtől már magyar Arn Gréta (a világranglistán 118.) a tajvani Hszie Szu-vej (158.) ellen kezd, míg Czink Melinda (123.) a hazai Trudi Musgrave (544.), Nagy Kyra (130.) pedig a lengyel Marta Domachowska (145.) ellen vívja első meccsét.

A selejtezőből három nyert mérkőzés után lehet a 128-as főtáblára jutni, amelynek küzdelmei jövő hétfőn kezdődnek. A viadal egyetlen magyar főtáblása egyesben a világranglistán 20. Szávay Ágnes lesz.

Kérdéses Nalbandian szereplése

Elképzelhető, hogy a világranglistán kilencedik David Nalbandian nem indul az Australian Openen: az argentin teniszező edzés közben szenvedett hátsérülést. Nalbadian sérülése miatt lemondta a szereplést az ausztrál nyílt bajnokság előtornáján, a Kooyong Classicon.

Nalbandian éppen az orosz Marat Szafinnal tréningezett, amikor elkezdődtek hátfájdalmai.

„Megpróbáltam folytatni a játékot, de nem ment. Három hétig pihentem, remekül éreztem magam, erre jön ez a szerencsétlen ügy. Remélem, gyorsan túl leszek rajta, és szombaton már újra teniszhetek. Kisebb húzódásról van szó, így bizakodom – magyarázta Nalbandian.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik