Élet-Stílus

Olasz kapust igazol a Barcelona

A Barcelona napokon belül megszerezheti az olasz Marco Ameliát a Livornótól. A válogatott kapus a súlyos sérülést szenvedett Albert Jorquerát pótolhatja a katalánoknál.

Kapcsolódó linkek


foci.lap.hu
sport.lap.hu


Kapusra vadászik a Barcelona, miután a gárda második számú portása, Albert Jorquera súlyos sérülése miatt várhatóan fél évig nem állhat rendelkezésre. Szó volt arról, hogy a helyére a Valelciánál mellőzött Santiago Canizarest igazolja le a katalán klub, ám valószínűbb, hogy Olaszországból érkezik az új kapus.

A La Gazzetta dello Sport szerint a livornói Marco Amelia napokon belül a katalánok játékosa lehet. A 25 esztendős hálóőr – akit Gianluigi Buffon mögött Itália második legjobb kapusának tartanak – „menekülni” szeretne a kiesés ellen harcoló Livornótól, és egy nagy csapatnál folytatná a pályafutását, ám az olasz élcsapatok egyelőre nem keresték meg.

Amelia az AS Romában nevelkedett, majd profi karrierje 2001-ben a Livornónál kezdődött, kölcsönben Leccében és a Parmában is szerepelt, ötszörös válogatott.

A szezonban 14 meccsen 22 gólt kapott a Serie A-ban. A Barcelonában egyelőre cserekapusként van rá szükség, ugyanakkor Amelia idővel akár ki is szoríthatja a kezdőből Victor Valdest.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik