Élet-Stílus

Belga tréner lehet a magyar kapitány

Továbbra sincsen hivatalos jelölt a magyar szövetségi kapitányi posztra. Több név is felmerült már, de az MLSZ-elnök titkolózik. A Nemzeti Sport információi szerint Franky Vercauteren és Christoph Daum is esélyes.

A lap úgy tudja, hogy húszan jelentkeztek a magyar kapitányi posztra, és ezt Kisteleki István, a magyar szövetség (MLSZ) első embere is megerősítette. Az elnök azonban némaságba burkolózik, azt azonban elárulta, hogy a január 15-ei elnökin felsorolja mind a 20 nevet, akik szerettek volna a magyar válogatott élére állni.

Akkor fog eldőlni, hogy folytathatja-e a munkát a megfiatalított csapat élén Várhidi Péter, akinek a szerződése december 31-gyel lejárt. A szakember hiába élvezi a szurkolók és a csapat támogatását, decemberben az elnökség nem hosszabbította meg a kontraktusát. A tréner szakmai beszámolóját egyhangúan elfogadta az MLSZ, ám meglepetésre elhalasztották a döntést a kapitánykérdésben.

Játékosként Brazíliával 1970-ben vébét nyerő Carlos Alberto Torres mellett a sportnapilap elképzelhetőnek tartja, hogy az Anderlecht novemberben elküldött, jelenleg szerződés nélküli vezetőedzője, Franky Vercauteren is kapitány lehet. Belga források szerint a tréner már meg is egyezett Kisteleki Istvánnal, az elnök azonban cáfolt.

A korábban 63-szoros belga válogatott labdarúgónak rendkívülien nagy a nemzetközi tapasztalata, de idáig csak kluboknál tevékenykedett. Vercauteren mellett képbe kerülhet Christoph Daum is, aki jelenleg a német másodosztályban vitézkedő Köln trénere. Norvégiából származó információk szerint Trond Sollied, a Gent edzője is esélyes a kapitányi posztra.

Futballfejlesztési igazgatót keresve Kisteleki a korábban az Ajaxnál, majd Debrecenben dolgozó Jámbor Lászlóval is felvette a kapcsolatot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik