Élet-Stílus

Lippi Barcelonában edzősködne

Az olasz labdarúgó-válogatottat világbajnoki címig vezető Marcello Lippinek elege van a semmittevésből. Az 59 éves szakvezető ígéri, a következő szezonban visszatér, és mint mondta, szívesen irányítaná a Barcelonát. Rafa Benítez pedig Liverpoolban folytatná a munkát, de lehet, mennie kell.

Kapcsolódó linkek


foci.lap.hu
sport.lap.hu

Lippi 2006-ban világbajnoki címig vezette hazája válogatottját, majd pihenőre tért. Sok csapattal hírbe hozták, de az 59 éves tréner valamennyi ajánlatot visszautasította, például egykori csapatának, a Juventusnak is nemet mondott. Mostanra azonban már elege lett a semmittevésből, és készül a visszatérésre.

„Készen állok arra, hogy új edzőként dolgozzak. Az utóbbi időben visszautasítottam jó néhány ajánlatot, többek között a Juventusét, de most eljött az idő a visszatérésre. Meglehet, hogy túl hosszúra nyúlt a pihenőm, ugyanakkor nem rozsdásodtam be” – magyarázta Lippi, akit az olasz média Paul Newman hasonmásaként emleget.


Lippi Barcelonában edzősködne 1

A Barcelona kispadjára is leülne (goal.com)


A Juventus szurkolói bizonyára örülnének, ha Lippi a „zebrákat” választaná, de a tréner a Fiorentinát és a Barcelonát nézte ki magának. „Nem titkolom, szívesen építenék csapatot fiatalokból a Fiorentinánál, de ha külföldre megyek, elsősorban a Barcelonánál dolgoznék” – jegyezte meg Lippi. A zuhanyhíradó szerint könnyen megeshet, hogy Frank Rijkaard távozik a nyáron a katalán csapattól, s akkor kitárul a Camp Nou stadion ajtaja a visszatérő Lippi előtt.


Beníteznek mennie kell?

Spanyol lapértesülés szerint a Liverpool labdarúgócsapatának amerikai tulajdonosai felbonthatják Rafa Benítez vezetőedző szerződését. A Marca című spanyol sportnapilap írásából kiderül, hogy Tom Hicks és George Gillett, akik februárban vásárolták meg a futballklubot, már egy hónapja nem beszélnek az ibériai trénerrel. A lap idézi a News of the World egyik cikkét, amelyben „élő halottnak” titulálják a 47 éves mestert, és bizonyosra veszik, hogy „hamarosan távozik” Liverpoolból. (MTI)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik