Élet-Stílus

Leleplezték a botrányos McLarent

Egy nappal a Ferrari után a McLaren is bemutatta 2008-as autóját a Mercedes stuttgarti múzeumában. Lapértesülések szerint az idei szezonban már jóval magasabb fizetést harcolt ki magának Lewis Hamilton és az édesapja.

Ferrari után másodikként a McLaren leplezte le új autóját a Forma-1-es mezőnyből. A bemutatóra a Mercedes stuttgarti múzeumában került sor, ahol jelen volt a Daimler elnöke, Dr. Dieter Zetsche, a McLaren-főnök, Ron Dennis, Norbert Haug, a Mercedes sportigazgatója, és természetesen a versenyzők, Lewis Hamilton, Heikki Kovalainen, és a tesztpilóták, Pedro de la Rosa és Gary Paffett is.

A Ferrari-vérvonallal is rendelkező MP4-23-as elődjénél nagyobb tengelytávval, egyenesebb, hegyesebb orral, és kompaktabb kasztnival rendelkezik. Vadonatúj a McLaren szénszálas sebességváltója is.

Sokáig kérdéses volt, hogy indulhat e a Ferrari adatok birtkolása miatt megbüntetett istálló a 2008-as idényben. A FIA eredetileg február közepére kitűzött tárgyalásán született volna döntés, de a McLaren bocsánatkérését követően törölték a meghallgatást.


Leleplezték a botrányos McLarent 1

Az új autó (MTI/AP)


Az autó bemutatója egybeesik Lewis Hamilton 23. születésnapjával, csapattársa, Heikki Kovalainen pedig első alkalommal jelent meg hivatalosan a csapat rendezvényén.

“Ma van Lewis születésnapja, sok mindenen mentünk keresztül mostanra. 23 éves, itt az MP4-23, és a 23 rajtszámot is viseli, de inkább véletlen ez, mint tudatos döntés eredménye” – utalt a tavalyi botrányokra és a kémügyre a csapatfőnök, Ron Dennis.

“De nem fecséreljük az időt a múlton való merengésre, a csapatban mindenki egy versenyképes autó létrehozásán dolgozik, olyan autón, amely még folyamatosan fejlődik, és egészen másképp mutat majd az első futamon” – tette hozzá Dennis.

—-Hamilton 3 milliárdot keres—-

Sajtóértesülések szerint a mclarenes Lewis Hamilton 2008-tól évente 3 milliárd forintnyi összeget tehet zsebre a csapatnál.

A News of the World brit bulvárlap szerint a McLaren csodagyereke, Lewis Hamilton új, ötéves szerződése évi 9 millió fontos (3 milliárd forint) fizetést tartalmaz, a bajnokság megnyerése esetén pedig plusz egymillió font üti a markát.

A lap szerint Hamilton alapfizetése tavaly 350 ezer font (120 millió forint) volt, amely a pontokért járó bónuszokkal 1 millió fontra emelkedett az idény végére.

A brit pilóta örömmel töltené teljes pályafutását a McLarennél: “Mindig is azt mondtam, hogy örömmel maradok a McLarennél egész pályafutásom alatt, ha ők is úgy akarják. Nagyszerű a kapcsolatom velük már a gokartos éveim óta, és készen állok rá, hogy idén vezessem a csapatot” – idézte Hamiltont a News of the World.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik