Élet-Stílus

Újabb vereség a franciáktól

A magyar férfi kézilabda-válogatott négy góllal, 33-29-re kikapott a világklasszisokkal felálló francia együttestől Miskolcon, a január 17-én kezdődő norvégiai Európa-bajnokságra készülő csapatok barátságos mérkőzésén.

Kapcsolódó linkek


kezilabda.lap.hu
sport.lap.hu

Az Eb-re készülő két csapat szombati, toulouse-i összecsapásán a kontinenselső franciák 27-25-re nyertek. Az együttesek nem változtattak keretükön a 48 órával korábbi találkozóhoz képest. A vb-negyedik rivális Bertrand Gille személyében világklasszissal erősödött, ugyanakkor ő csak bemelegített, vállsérülése miatt még nem szerepelt.



Újabb vereség a franciáktól 1

Ezúttal is a franciák voltak az erõsebbek (MTI)


Jó védekezéssel nyitott a két gárda. Majd 3-3 után, két Puljezevics-bravúrt követően lépéselőnybe kerültek a magyarok, ám negyedóra elteltével már 5-5 volt az állás. Mocsai kiállítása alatt fordult a kocka, majd 6-8-nál, a 20. percben Skaliczki László kapitány időt kért. A vendég franciák lendületben maradtak, és Karabatic révén elhúztak 12-8-ra, sőt, a szünetig emberhátrányban kétszer is betaláltak.

Az első félidőben megsérült Nagy – aki a vádliját fájlalta – nem tudta folytatni a játékot, nélküle pedig összeroppant a hazai gárda. A vendégek fokozatosan növelték előnyüket, a 44. percben már 26-16-ra vezettek, Skaliczki ekkor megpróbálta rendezni a sorokat.

A záró negyedórára több poszton cserélt a magyar kapitány, ez jót tett a csapatnak, csökkent a különbség, de esély sem volt a felzárkózásra. A hajrában Fazekasnak a bokája sérült meg.

A magyarok a hétvégén részt vesznek a hagyományos norvégiai Posten Kupán, és már haza sem utaznak a január 17-i Eb-rajtig.

Felkészülési mérkőzés:
Magyarország-Franciaország 29-33 (11-16)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik