Élet-Stílus

Bayern-sztárra vetett szemet a német bajnok

A német bajnoki címvédő Stuttgart leigazolná Lukas Podolskit, a Bayern Münchennél mellőzött csatárt. A cseh válogatott Jan Koller otthagyta a Monacót, és visszatért a német élvonalba, a Nürnberg együtteséhez.

A VfB Stuttgart vezetői ugyan siettek pletykának minősíteni a sajtóban megjelent híreket, de azt nem cáfolták, hogy figyelemmel kísérik Podolski sorsát.

A német válogatott csatár Ottmar Hitzfeldnél a legritkább esetben fért be a bajor sztárcsapat kezdőjébe. A világbajnok Luca Toninak és a vébégólkirály Miroslav Klosének bérelt a helye a támadóalakzatban, és a két klasszis 9-9 bajnoki góllal meg is hálálta a bizalmat.

Gyenge ősz

Podolski csak az UEFA-kupában kapott rendszeresen lehetőséget, ahol két gólt szerzett. A bajnokságban és a kupában többnyire csereként lépett pályára, őszi teljesítményére (0 gól, 2 gólpassz) azonban nem lehet büszke.

A német válogatott szövetségi kapitánya, Joachim Löw már több alkalommal is jelezte, hogy csak azok a játékosok szerepelnek a 2008-as osztrák-svájci rendezésű Európa-bajnokságon, akik stabil kezdők a klubjukban. Podolskiról ez nem mondható el, és a 22 éves játékos a jelek szerint váltani készül.

Pénzkérdés

A Stuttgart kerete jelenleg Dubaiban készül a Bundesliga tavaszi szezonjára. Az együttes trénere, Armin Veh szeretne mindenképpen még januárban egy támadót igazolni, mivel Mario Gomez és Cacau sokat volt ősszel sérült. „A Porto Alegre ellen 1-0-ra elbukott barátságos meccsen is kiütköztek a problémáink. Helyzeteink vannak, de azokat nem tudjuk értékesíteni” – nyilatkozta a Bildnak a VfB trénere.

Podolski ügyében a klub sportigazgatója, Horst Heldt elismerte, hogy elkezdődtek a tapogatózások. „Az a legfontosabb kérdés, hogy a Bayern mennyit szeretne Podolskiért kapni, és maga a játékos milyen fizetésre számít” – mondta a klubvezető.

Koller visszatért a Bundesligába

A veterán cseh támadó 2010-ig szóló szerződést írt alá az 1. FC Nürnbergnél. A kupagyőztes együttesnek a bajnokságban nagyon nem megy, jelenleg a 15., kieső helyen áll Jan Koller új csapata. A 34 éves támadó a Monacótól igazolt Németországba, a két klub nem a megállapodás anyagi részleteiről nem nyilatkozott. Koller 2001 és 2006 között a Borussia Dortmund játékosa volt, 138 német bajnokin 59-szer volt eredményes, 2002-ben pedig bajnokságot nyert a vesztfáliai gárdával.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik