Élet-Stílus

Női kézilabda BL: először nyert az FTC

Az 5. fordulóban megszerezte első győzelmét a női kézilabda Bajnokok Ligájában a Budapest Bank-FTC a vendég montenegrói Buducnost Podgorica ellen.

Kapcsolódó linkek


kezilabda.lap.hu
sport.lap.hu

Az eddig pont nélküli FTC-nek győznie kellett ahhoz, hogy reménykedjen a csoport harmadik helyének megszerzésében, és az ezzel járó KEK-nyolcaddöntős szereplésben.

A találkozó elején fej fej mellett haladt a két csapat, ám a Podgorica egyszer sem tudott vezetni. Negyedóra elteltével – amikor is a könyöklés miatt vérző Szucsánszkit le kellett cserélni – kisebb előnyt szereztek a hazaiak (10-7), ám a rivális gyorsan felzárkózott. A szünet előtti hajrát megint a népligetiek bírták jobban.

A folytatásban változatlanul az FTC akarata érvényesült, már a védőjátékukban sem volt hullámvölgy, ennek következtében fokozatosan nőtt a különbség. A vendégek negyedórával a vége előtt adták fel a küzdelmet, ekkor már tetszés szerint érte el góljait a magyar bajnok, amely a végjátékban kissé kiengedett.

Az FTC a záró fordulóban, jövő vasárnap 15:50 órakor a Viborg otthonában lép pályára, és pontot kell szereznie, hogy legyen esélye átkerülni a KEK nyolcaddöntőjébe.

A zöld-fehérekkel szemben jelenleg egypontos előnyben lévő Podrorica az eddig százszázalékos, és a BL-ben az egyik főesélyesnek számító román Valceával mérkőzik.

Női BL, 5. forduló, D csoport:
Budapest Bank-FTC-Podgorica (montenegrói) 36-28
(15-12)
Viborg (dán)-Oltchim Valcea (román) 29-31 (16-20)
Az állás:
1. Valcea 10 pont, 2. Viborg 5, 3. Podgorica 3, 4. FTC 2
A Valcea és a Viborg már továbbjutott a BL-ben a legjobb nyolc közé.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik