Élet-Stílus

Chennai: Juzsnyij legyőzte Nadalt

A negyedik helyen rangsorolt Mihajil Juzsnij győzelmével zárult a Chennai Open 2008. Az orosz a döntőben az első helyen kiemelt spanyol Rafael Nadalt verte könnyedén.

Kapcsolódó linkek

tenisz.lap.hu
sport.lap.hu

Az elődöntőben honfitársa, Carlos Moya ellen négy meccslabdát hárító Nadal nem tudott méltó ellenfele lenni a kifogástalanul teniszező, rendkívül motivált orosznak.

Juzsnij nem egész egy óra – 57 perc – alatt felőrölte első indiai győzelmét hiába hajtó riválisát, aki rég kapott ki ilyen egyoldalú mérkőzésen. Juzsnij mindössze egy játékot veszített.

Az első szettben elsősorban remek fonákját használó Juzsnij 20 perc alatt harcolta ki az előnyt, s bár az elsőhöz képest Nadal a második játszmában kevesebb ki nem kényszerített hibát vétett, esélye sem volt az orosz ellen.

Az év elején úgy tűnik, Nadalnak akár fizikai problémái is lehetnek, hisz a második játszmában 4:1-es Juzsnij-vezetésnél a jobb lábát fájlalva kezelést kért, s bár a Moya elleni négyórás maratoni sokat kivehetett belőle, korábban szemrebbenés nélkül állta a növekvő terhelést.

A karrierje negyedik tornagyőzelmét ünneplő Juzsnij és Nadal korábban kilencszer találkozott, s eddig a legutóbbi három meccsüket megnyerő spanyol 6-3-ra vezetett.

“Nem vagyok sérült, kissé talán elfáradtam, de mindenekelőtt Mihajil remek játéka miatt kaptam ki” – értékelt a spanyol, míg ellenfele azonban még sportszerűbben nyilatkozott:
“Ma nem Rafa ellen játszottam. Szerencsém volt, hogy szinte mozogni sem tudott. Nem én nyertem, hanem ő vesztett.”

Chennai Open 2008, Chennai India
– 436 000 dollár, kemény borítás

Döntő:
Juzsnyij (orosz, 4.)-Nadal (spanyol, 1.) 6:0, 6:1

Ajánlott videó

Olvasói sztorik