Élet-Stílus

Visszavonul a portugál futballklasszis

A portugálok 96-szoros válogatott labdarúgója, Rui Costa bejelentette, hogy a szezon végén befejezi a pályafutását.

Kapcsolódó linkek

foci.lap.hu
sport.lap.hu


A 35 éves középpályás hétfőn jelentette be, hogy ez a mostani az utolsó szezonja, és ehhez még hozzátette: mindig is ott akarta befejezni a pályafutását, ahol 1991-ben a profi karrierje indult: a Benfica csapatánál.

A válogatottságról 96 szereplés után a 2004-es Eb-t követően lemondó „passzkirály” az olasz Fiorentinában és AC Milanban is játszott, majd tavaly nyáron visszatért a lisszaboni együtteshez, amelynél visszavonulása után edzőként, esetleg vezetőként dolgozna.

„Nem tudok elszakadni a Benficától, és a jövőben is maradnék az öltöző környékén. A visszavonulásig persze még van négy hónap, addig a pályán akad dolgom” – magyarázta Rui Costa. A zseniális középpályás portugál bajnok és kupagyőztes a Benficával, de igen sikeres időszakot töltött a Milannál is: scudettót és Bajnokok Ligáját is nyert az olasz csapattal.

Pályafutása egyik legnagyobb és legemlékezetesebb sikerét 1991-es utánpótlás világbajnokságon aratta, amikor az „aranygeneráció” tagjaként aranyérmes lett a 20 éven aluli portugál válogatottal.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik