Élet-Stílus

Erdei dobogós a Boxsport szavazásán

Erdei Zsolt, a Boksz Világszervezet (WBO) félnehézsúlyú világbajnoka harmadik lett a tekintélyes német Boxsport magazin szavazásán. Madár az FN voksolásán is érdekelt.

Kapcsolódó linkek


profiboksz.lap.hu
sport.lap.hu


A Boxsport magazin éves szavazásán a félnehézsúlyú magyar klasszist csak az örmény Arthur Abraham, a Nemzetközi Bokszföderáció (IBF) középsúlyú világbajnoka, valamint az ukrán Vlagyimir Klicsko, az IBF nehézsúlyú világbajnoka előzte meg. Madár mögött végzett például a WBA középsúlyú bajnoka, a németek kedvence, Felix Sturm is. Az edzők között Ulli Wegner zsinórban öt éve uralja a német bokszéletet – írta a távirati iroda.


Erdei dobogós a Boxsport szavazásán 1

Madár 2007-ben is szárnyalt – három meccset nyert (Getty)


Erdei Zsolt idén háromszor védte meg címét. Január 27-én, Düsseldorfban az amerikai Danny Santiago próbálkozott meg a trónfosztással, de nem járt sikerrel, Madár a 8. menetben vetett véget a találkozónak. Június 16-án hazai közönség előtt, Budapesten lépett fel a magyar klasszis, és a 11. menetben TKO-val intézte el az amerikai George Blades-et. November 24-én, Drezdában a panamai Tito Mendoza következett, aki alaposan megnehezítette Erdei dolgát, de megosztott pontozással a magyar klasszis nyerte meg a találkozót, s ezzel kilencedik alkalommal védte meg az övét. Erdeit érdemei elismeréseként júniusban és novemberben is a hónap bokszolójának választotta meg a Boksz Világszervezet.

A bokszoló az FN szavazásán jelenleg a negyedik helyen áll.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik