Élet-Stílus

Siófok megvette a Kiliti repülőteret

A siófoki önkormányzat vette meg a Siófok-Kiliti repülőteret. Az önkormányzat eredetileg térítésmentesen szeretett volna hozzájutni a repülőtérhez, végül 208 millió forintos vételárat alkudtak ki.

Az önkormányzat “első körben” térítésmentesen szeretett volna hozzájutni a repülőtérhez, ezt azonban a tulajdonosi jogokat gyakorló Kincstári Vagyoni Igazgatóság nem támogatta, sőt a későbbi tárgyalások során már csak a vagyonkezelői jog átadására láttak lehetőséget – mondta Nagy István, Siófok polgármesteri hivatalának sajtóreferense.

Végül a felek pénteken írták alá az adásvételi szerződést, amely szerint az önkormányzat tulajdonába kerül a reptér város területén lévő része és a rajta lévő felépítmények. A vételár 208 millió forint.

A sajtóreferens közlése szerint “a fedezettel sincs gond, hiszen az év végén megérkezett a város számlájára az épülő Sió Pláza területén eladott önkormányzati ingatlanok vételára: 340 millió forint”.

A repülőteret külső, harmadik személlyel kívánja üzemeltetni az önkormányzat, amely iránt már most nagy az érdeklődés. Sz érdemi egyeztetések csak ezután kezdődnek, de minden remény megvan arra, hogy a 2008-as szezon kezdetére egy üzemképes, kulturált repülőtér fogadja majd a légi úton érkező vendégeket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik