Élet-Stílus

Hodgson visszatért a Premier League-be

Egy héttel Lawrie Sanchez menesztését követően a jelenleg kieső helyen álló FC Fulham vezetői bejelentették, hogy a jövőben Roy Hodgson irányítja a csapatot. A 60 éves szakember szerződése december 30-án lép életbe, a szombati bajnokin még csak a lelátón foglal helyet.

Pénteken Roy Hodgson hosszú távú szerződést írt alá a klubbal, annak pontos időtartamát azonban nem hozták nyilvánosságra a felek, mint ahogy arról sincsenek információk, hogy mennyit fog keresni. Hodgson legutóbb a finn nemzeti tizenegy kispadján ült, de novemberben lemondott a posztjáról, miután a skandinávok nem jutottak ki a 2008-as Európa-bajnokságra.

„Biztos vagyok abban, hogy van kiút a mostani helyzetből” – nyilatkozta az klubjának weblapján a szakember. A Fulham jelenleg a 20 csapatos Premier League 18. helyére csúszott vissza, miután az együttes a legutóbbi hét bajnokijából egyet sem tudott megnyerni. „Óriási kihívás ez számomra, de élvezni fogom a feladatot” – így a tapasztalt szakember, aki játékosként a Crystal Palace, Maidstone és Berea Parkban is megfordult. Hodgson először jövő héten, a Chelsea elleni derbin ülhet a kispadon.

Aktív pályafutása végeztével 1976-ban vállalta első edzői megbízatását Hodgson a Bristol Citynél. Első komolyabb sikereit már a Malmö trénereként aratta: öt bajnokságot, és két kupát nyert a svéd csapattal. A kilencvenes évek közepén a svájci válogatottat szövetségi kapitánya, és jókora meglepetésre a 94-es vébére és a 96-os Eb-re is kivezette őket. Később többek között az Internazionalénál és a Blackburn Roversnél is megfordult, legutóbb pedig a finn válogatott mellett dolgozott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik