Élet-Stílus

10 milliót ér a Force India-ülés

A Renault-tól az idény végén ejtett Giancarlo Fisichella mindent megtesz, hogy az F1-ben maradjon, állítólag már komoly szponzori pénzeket mozgatott meg, hogy ő kaphassa meg a mezőny egyetlen szabad helyét a Force Indiánál.

Spanyol sajtóértesülések szerint a Renault-tól az idény végén kirúgott Giancarlo Fisichella minden követ megmozgat, hogy az F1-ben maradjon, most épp hatalmas szponzori összegeket gyűjtött be.

A jövő hónapban 35. évét betöltő olasz a Force Indiától kapott tesztelési lehetőséget decemberben, és állítólag 10 millió eurós szponzori pénzt sikerült maga mögé állítania, hogy a versenyzői helyet is ő kapja 2008-ban.


10 milliót ér a Force India-ülés 1

Hamarosan eldõl ki lesz Sutil csapattársa (vezess.hu)


Fisichella mellett az ex-Red Bull-pilóták, Christian Klien és Vitantonio Liuzzi, és a GP2-es Roldán Rodriguez küzdenek a 2008-as lehetőségért, közülük a spanyolnak van még hasonló pénzügyi támogatása.

A Force India új tulajdonosa és főnöke, az indiai Vijay Mallya nemrég azt ígérte, hogy Adrian Sutil 2008-as csapattársát még idén kiválasztja, azonban arról is beszélt, hogy elsősorban nem a pénz lesz a szempont a döntésnél. Az eredmény napok kérdése.

Az már biztos, hogy nem Ralf Schumacher kapja az utolsó kiadó helyet. A 32 éves német pilóta, a hétszeres világbajnok Michael Schumacher öccse egy interjúban elmondta, hogy kihagyja a következő idényt. „Szivesen vezetnék, de a Force India nulláról indul, és ehhez nekem már nincsen kedvem.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik