Élet-Stílus

Megújul a panelprogram

Kibővítették és megújították a hat éve működő panelprogramot. A tízmilliárdnyi előirányzattal megtámogatott programban több jut felújításra és korszerűsítésre, és új elemekkel bővül a lakáscélú támogatások rendszere is - írta a Népszabadság.

A lap információi szerint a PP részleteit Ujhelyi István, az önkormányzati és területfejlesztési minisztérium államtitkára csütörtökön ismerteti.


A Népszabadság úgy értesült, hogy a megújított panelprogram egyebek mellett az iparosított technológiával készült lakóépületek energiatakarékos felújítását, a távfűtött lakások fűtési rendszerének felújítását, az egycsatornás gyűjtőkémények felújításának támogatását és az energetikai korszerűsítéseket tartalmazza.

Új elemek is szerepelnek a kibővített programban, így például a szigetelés, illetve a nyílászárók cseréjének feltétele lett a fűtésszabályozás és -mérés megléte vagy legalább épületenkénti kialakítása. Hangsúlyosabb szerepet kap az épületek tűzvédelme is. Szintén új elem lesz az úgynevezett ökoprogram, amely a távfűtött, vagyis egyedi szabályozási lehetőséggel nem rendelkező lakások rendszerének felújítását jelenti.


Változik a pályázati rendszer is, sőt jelentős változások várhatók a lakáscélú támogatási programban is – olvasható a lapban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik