Élet-Stílus

Australian Open: nem indul a helyi kedvenc

Az ausztrálok kedvenc női teniszezője, Samantha Stosur kihagyja a melbourne-i Grand Slam-viadalt. Mint mondta, nincs olyan állapotban, hogy elinduljon a januári Australian Openen.

Kapcsolódó linkek

tenisz.lap.hu
sport.lap.hu


„Nagyon csalódott vagyok, de kénytelen voltam visszalépni a viadaltól” – így Ausztrália legnépszerűbb és legjobb női teniszezője, a világranglistán 46. Samantha Stosur. A 23 éves játékos vírusos betegsége miatt kihagyta a 2007-es szezon második felét. Három hete újra edz, ugyanakkor – mint elmondta – az Ausztralian Open január 14-én esedékes rajtjáig nem lesz játékra kész állapotban.

Stosur nem csak az év első GS-versenyét, de a december 31-én kezdődő Gold Coast-i WTA-tornát is kihagyja. „Szeretek Ausztráliában teniszezni, és a hazai szurkolók előtt többnyire jól is megy a játék, ezért különösen fájdalmas volt meghozni a döntést. Ugyanakkor addig nem szeretnék versenyezni, amíg nem leszek százszázalékos állapotban” – tette hozzá.

Stosur 2002 óta valamennyi Australian Openen elindult, a legjobb eredményét 2006-ban jegyezte, akkor a negyedik fordulóig jutott. Hétszer nyert és hatszor veszített a melbourne-i GS-tornán.

Serena kihagyja a nyitányt

Az előzetes tervekkel ellentétben Serena Williams nem lép pályára szombaton az amerikai csapatban a tenisz Hopman Kupának, a vegyescsapatok nemhivatalos világbajnokságának nyitónapján.Az első Grand Slam tornájának, az Australian Opennek tavalyi győztese az első meccset játszotta volna az indiai Sania Mirza ellen, ám térdproblémái miatt az amerikaiak Meghan Saughnessyt nevezték helyette. A torna szervezőinek információi szerint ugyanakkor Williams hétfőn, csapata második mérkőzésén a cseh együttes ellen már vállalja a játékot.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik