Élet-Stílus

Mayweather az év bokszolója

A rangos The Ring magazinnál idén is megválasztották az év legjobb ökölvívóját, mérkőzését, menetét, kiütését, visszatérését és meglepetését. Floyd Mayweather Jr. decemberi produkciójával Kelly Pavlik, Joe Calzaghe és Miguel Cotto elől halászta el a címet.

Kilenc év után ismét az amerikai Floyd Mayweather Jr. az év bokszolója a legendás The Ring magazinnál. A cím a hivatásos bunyó talán legnagyobb presztízzsel bíró elismerése, amelyet tényleg csak a legnagyobb teljesítményekkel lehet kiérdemelni.

Az biztos volt, hogy idén szoros lesz a befutó, a cím várományosának számított ugyanis Miguel Cotto (Oktay Urkal, Zab Judah és Shane Mosley legyőzése), Joe Calzaghe (Peter Manfredo Jr. és Mikkel Kessler legyőzése) és Kelly Pavlik (Jose Luis Zertuche, Edison Miranda és Jermain Taylor kiütése), az utóbbi ráadásul már több nyomtatott és internetes magazinnál is megszerezte az elismerést, a címet végül az Oscar De La Hoyát májusban legyőző Mayweather a decemberi, Ricky Hatton elleni látványos kiütéses diadallal halászta el.


Mayweather az év bokszolója 1

Az év ökölvívója (Getty)


Érdemes megjegyezni, hogy Mayweather elismerésével immáron tizedik éve nem sikerült nehézsúlyú bunyósnak megkaparintania a rangos címet, s a magazin történetében ez egyedülálló időintervallum. Noha a kiváló Lennox Lewis még csak négy éve vonult vissza, Evander Holyfield 1997-es elismerése óta sem ő, sem senki más a nem tudott az év bokszolója lenni a királykategóriából…

A The Ring magazin listája:
A 2007-es év ökölvívója: Floyd Mayweather Jr.
A 2007-es év mérkőzése: Israel Vazquez TKO6 Rafael Marquez (II.)
A 2007-es év menete: Israel Vazquez TKO6 Rafael Marquez (II.), 3. menet
A 2007-es év kiütése: Nonito Donaire KO5 Vic Darchinyan
A 2007-es év meglepetése: Nonito Donaire KO5 Vic Darchinyan
A 2007-es év visszatérése: Paulie Malignaggi

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik