Élet-Stílus

Lehmann egyre dühösebb

Jens Lehmann, az Arsenal mostanában mellőzött német válogatott hálóőre egyre dühösebb, és borúlátóbb nem túl rózsás helyzetével kapcsolatban az angol labdarúgócsapatnál.

„A múlt héten elbeszélgettem edzőnkkel, Arsene Wengerrel, és ekkor lett világos számomra, hogy teljesen más mércével méri társam, Manuel Almunia teljesítményét” – mondta a kapus, aki a szezonban jobbára csak a kispadon ücsörög a spanyol tartalékaként.

„El kell gondolkodnom a jövőmről. Mit várhatok még ezek után reálisan az Arsenáltól? Szörnyű a padról annak a játékát nézni, aki nincs az én szintemen. Mindig ökölbe szorul a kezem!” – panaszkodik a német válogatott játékos.

Ehhez hozzátette: nem akar mindenáron váltani. „Ha az Arsenal képes lesz átigazolási díjat kérni egy 38 éves tartalék játékos után, akkor valószínűleg maradnom kell” – értékeli helyzetét Lehmann, aki augusztus óta csak egyszer szerepelt kezdőként a szigetországi gárdában, ugyanakkor még őrzi pozícióját a német válogatottban. Joachim Löw szövetségi kapitány azonban már jelezte: a helyzet változhat, ha a hálóőr továbbra is a cserepadra szorul. „Nincs garancia, csak a teljesítmény számít” – nyilatkozta Löw.


Lehmann egyre dühösebb 1

Mostanában szokásos helyén – a kispadon (Getty)


Lehmann korábban arról beszélt, mindenképpen védeni szeretne a jövő évi Eb-n, így ha az Arsenalban mégsem tudná visszafoglalni a helyét, akkor hazaigazol, akár a Bundesliga másodosztályában is játszana.

A világbajnoki ezüst- és bronzéremmel is rendelkező kapus – aki a Schalkével UEFA-kupát, a Milannal és a Dortmunddal olasz, illetve német bajnokságot nyert – 2003 óta szerepel Londonban.

Az Arsenal futballistájaként angol bajnok és FA-kupa-győztes, valamint 2006-ban Bajnokok Ligája-döntőt is játszhatott – más kérdés, hogy ezen kiállították, és a csapata kikapott a Barcelonától.

Igazolt a rivális



A Manchester United leigazolta Manuchót, a luandai Petro Atletico angolai válogatott labdarúgóját. A 24 éves támadó hároméves szerződést kötött a klubbal. Az év elején ugyanakkor még nem sokat tartózkodik majd Manchesterben, a nemzeti csapattal ugyanis az Afrika Kupán szerepel, ráadásul a fiatal futballistának egyelőre nincs munkavállalási engedélye.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik