Élet-Stílus

Mészöly Géza váltja Várhidi Pétert

A Bors információi szerint 2008-ban két találkozó erejéig Mészöly Géza, a Vasas trénere ül ideiglenes kapitányként a válogatott kispadjára. Később a jelenleg az Egyesült Arab Emírségekben dolgozó Bölöni László követi őt.

Várhidi Péternek az év végén, december 31-én lejár a megbízatása, melyet egyelőre nem hosszabbítottak meg, s ez azt jelenti, hogy legalább két hétig nem lesz szövetségi kapitánya a labdarúgó-válogatottnak. Az elnökség elvben a január 15-re összehívott rendkívüli ülésén dönt majd a kérdésben.

Egyelőre Várhidi Péter az egyetlen hivatalos jelölt, de a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) sajtófőnöke néhány napja közölte, hogy még mások is szóba jöhetnek. A sportnapilapnak az MLSZ-elnök elmondta, hogy már fel is vette a kapcsolatot Bölöni Lászlóval. Az erdélyi magyar szakember örömmel eleget tenne a felkérésnek, de leszögezte, hogy megállapodás egyelőre nem született.


Mészöly Géza váltja Várhidi Pétert 1

Bölöni László (középen) szívesen lenne magyar kapitány (a.s.monaco.free.fr)


Várhidinek mennie kell

A Bors úgy tudja, hogy január 15-én ideiglenesen Mészöly Gézát nevezik ki kapitánynak, majd a jelenleg a Vasasnál dolgozó szakembert Bölöni váltja. Mészöly Kálmán fia is marad azonban a válogatottnál, az új kapitány pályaedzőjeként jutna szerződéshez. A lap információi szerint Várhidi az utánpótlás-válogatott kispadjára ülne.

Állítólag Várhidi már nem is utazik el január elején Dániába, ahol a magyar érdekeltségű vb-selejtezőcsoport menetrendjét határozzák meg. A Bors értesülése szerint Bölöni sztáredzőhöz képest szerény gázsit, havi 4 millió forintos fizetést kap majd.

Másodszorra Bölönié a poszt?

A tavalyi év végén, Bozsik Péter távozása után, Várhidi kinevezése előtt az MLSZ elnökségének Bölöni volt az első számú jelöltje a szövetségi kapitányi posztra, de végül nem sikerült megállapodnia a feleknek. A romániai szakember akkor az anyagi gondok mellett az összefogást hiányolta, ugyanakkor nem zárta ki annak a lehetőségét, hogy valamikor mégis feladatot vállal a magyar labdarúgásban.

Bölöni 1953. március 11-én, Marosvásárhelyen született. Játékosként a Steaua Bucarestivel BEK-et és Szuperkupát is nyert, illetve 108-szor lépett pályára a román válogatottban, amelynek élén később szövetségi kapitányként is dolgozott. Klubedzőként megfordult a Nancynál, a Rennesnél és a Sportingnál, valamint az AS Monacót is irányította. Jelenleg az Al-Dzsazíra vezetőedzőjeként dolgozik.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik