Élet-Stílus

Hitzfeld a szezon végén továbbáll

A Bayern München trénere hivatalosan januárban jelenti be, hogy a szezon végéig szóló szerződését meghosszabbítja-e. Több jel is arra utal, hogy a két BL-győzelemmel büszkélkedő Ottmar Hitzfeld nem marad a német rekordbajnoknál.

A nyáron 70 millió euróból megerősített bajor sztárcsapat parádésan kezdte a 2007/2008-as szezont. Ősz végére azonban a csapat nemcsak a Bundesligában, hanem az UEFA-kupában is megtorpant. Egyre többen, köztük néhány Bayern-vezér is élesen bírálta Hitzfeldet, aki a bajorokkal és a Borussia Dortmunddal is megnyerte a Bajnokok Ligáját.

A trénert megviselték a személyét érő kritikák, és a német lapok már tudni vélik, hogy a szezon végén feláll a bajorok kispadjáról az 58 éves szakember. Maga az érintett egyelőre titkolózik: „Az elmúlt hetek kritikáit nehéz volt elviselni, de ez hozzátartozik a munkámhoz. Azt is természetesnek érzem, hogy már a lehetséges utódom kilétéről cikkezik a sajtó” – nyilatkozta Hitzfeld az Arios elleni 6-0-ra megnyert UEFA-mérkőzést követően. A szakembernek biztosan jól esett, hogy a szurkolók egyértelműen kiálltak mellette a szerda esti mérkőzésen.

„Természetesen már meghoztam a döntésemet, de erről csak januárban

Marad Sagnol

A francia védő meggondolta magát, és a jelek szerint kitölti a 2010-ig érvényes szerződését a bajoroknál. Néhány hete Willy Sagnol azért panaszkodott, mert sérülésből való felpéülése után is alig kapott lehetőséget a kezdőben. A hírek szerint a Manchester United és AJuventus is érdeklődött a francia játékos iránt.

beszélhetek, miután leültem tárgyalni az egyesület vezetőivel. A tavaszi szezonban természetesen még én irányítom a Bayernt, hiszen a szerződésem a szezon végéig szól” – nyilatkozta Hitzfeld.

A tréner döntése tehát nem hivatalos még, de sokat elárulnak terveiről a svájci L’Illustre című magazinban megjelentek: „A svájci kapitányi poszt mindig is érdekelt, de csak januárban adhatok választ a szövetségnek. A Bundesligán túl is létezik futball” – mondta a tréner, majd hozzátette: „Tudom, hogy svájci kapitányként sokkal kevesebbet keresnék, mint a német bajnokságban, de az én esetemben nem ez a döntő szempont.

Bayern München-Arios Szaloniki 6-0



Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik