Élet-Stílus

Alföldi Róbert lesz a Nemzeti Színház főigazgatója

Alföldi Róbert lesz 2008. július 1-jétől a Nemzeti Színház főigazgatója - jelentette be a vezetői tisztségre kiírt pályázat eredményét Hiller István oktatási és kulturális miniszter csütörtökön.

Hiller István oktatási és kulturális miniszter a bírálóbizottság javaslata alapján és a Nemzeti Vagyonkezelő Tanács jóváhagyásával Alföldi Róbertet nevezi ki a Nemzeti Színház igazgatójának 2008. július elsejétől.


Az új főigazgatónak 2008. január 1-jétől 2008. június 30-ig együtt kell működnie a Nemzeti leköszönő főigazgatójával, Jordán Tamással az átadás-átvétel végrehajtásában, és ez idő alatt önállóan kell előkészítnie a 2008/2009-es évadot.


Alföldi Róbert Jászai-díjas, a Magyar Köztársasági Érdemrend Tisztikeresztjével kitüntetett színész, rendező 1967-ben született Kalocsán. a színházi fakultációt működtető szentesi Horváth Mihály Gimnáziumban érettségizett 1986-ban. 15 évig folytatott klasszikus zongora tanulmányokat. 1991-ben kapott színész diplomát a budapesti Színház-és Filmművészeti Főiskolán. 1992-ben a Vígszínház szerződtette.


1995-ben kezdett el rendezni (Trisztán és Izolda – saját adaptáció). Azóta folyamatosan rendez számos műfajban különböző magyar és külföldi színházakban, valamint a Magyar Rádióban. Rendezései meghívást kaptak különböző nagy nemzetközi fesztiválokra és állandó résztvevője az Országos Színházi Találkozóknak.


Műsorvezetője és szereplője különböző televíziós műsoroknak, talkshow-nak. Első önálló festménykiállítása 1999 februárjában nyílt meg. 2000-től szabadúszóként dolgozik. 2006 óta a Bárka Színház igazgatója.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik