Élet-Stílus

Provokálnak a mozgássérültek

„Anyázós” kampányt indít a kerekes székesek parkolóhelyét elfoglaló autósok ellen a Mozgássérültek Budapesti Egyesülete.

“Anyád helyét is elfoglalnád, ha mozgássérült lenne?” Ilyen feliratú plakátokkal találkozhat budapesti parkolóautomatáknál az autós. Mivel elmondásuk szerint szép szóval nem értek el semmit, ilyen módon akarja jobb belátásra bírni a mozgássérültek egyesülete azokat az autósokat, akik engedély nélkül foglalják el a mozgássérültek számára fenntartott parkolóhelyeket.

Budapesten 40 ezer kerekes székes él, de csak 1040 parkolóhelyet tartanak fenn számukra. Többre lenne szükség, de már az is nagy segítség, ha a meglévőket meghagyják azoknak, akik rászorulnak – mondta Szőlősiné Földesi Erzsébet, a Mozgássérültek Budapesti Egyesületének elnöke.


Provokálnak a mozgássérültek 1

V8-as tolókocsik (vezess.hu)


A Figyelőnet civilszemtanú rovatának is állandó szereplői azok az autósok, akik másokkal nemtörödve parkolnak bárhol. Van egy hasonló esetről fotója, tapasztalata? Csatlakozzon és küldje el az FN Tudósítónak!

Jelenleg körülbelül havonta ezer eljárás indul a fővárosban a mozgáskorlátozottak parkolóhelyeinek indokolatlan elfoglalása miatt. A jövőben várhatóan csökken ez a szám, 2008 elejétől ugyanis nem 500-10 ezer, hanem 3-20 ezer forint lesz a helyszíni bírság.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik