Élet-Stílus

A McLaren megtalálta Alonso utódját

Pénteken eldőlt, hogy Renault-tól távozó finn Heikki Kovalainen lesz Lewis Hamilton csapattársa a McLaren-Mercedes Forma-1-es csapatánál. Kovalainen érkezésének a brit pilóta is örül.

Kapcsolódó linkek

forma1.lap.hu
sport.lap.hu

Heikki Kovalainen pótolja a novemberben távozó, pályafutását a Renault-istállónál folytató Fernando Alonsót a McLarennél.

A wokingi csapat hosszú távú megállapodást kötött a 26 éves finn pilótával, aki első F1-es szezonját 30 ponttal a hetedik helyen zárta a Renault-nál. Az is eldőlt, hogy továbbra is Pedro de la Rosa lesz a McLaren tesztpilótája.

A spanyol egyébként szintén esélyes volt arra, hogy versenyzői megbízatást kapjon a csapatnál. Ám Kovalainen lett a befutó.


A McLaren megtalálta Alonso utódját 1

A McLaren új versenyzõje (hs.fi)


„Lewis és Heikki félelmetes párost alkot, továbbá biztos vagyok abban, hogy remekül tudnak majd együtt dolgozni” – nyilatkozta a BBC-nek Martin Whitmarsh, a McLaren igazgatója, akivel tökéletesen egyetért a motorszállító Mercedes alelnöke, Norbert Haug is.

„Heikki tehetséges pilóta. Meggyőző és egyszeriben lenyűgöző volt, amit például a Japán Nagydíjon produkált (azon második lett – szerk.). És a finn pilóta nem csak gyors, hanem megbízható is, hiszen a brazil futamot kivéve valamennyi versenyen célba ért” – így Haug.

Hamilton is örül Kovalainen érkezésének. „Már nagyon várom a 2008-as évet, várom a közös munkát. Mi ketten a csapattal együtt mindent megteszünk vb-címért” – mondta az idei „ezüstérmes”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik