Élet-Stílus

Cseh László: újabb világcsúcs, újabb arany

Cseh László 3:59.33-as idővel, világcsúccsal aranyérmet szerzett 400 méter vegyesen a rövidpályás úszó Európa-bajnokságon. A magyar úszóválogatott a csütörtöki néggyel együtt immmár öt éremnél jár a debreceni viadalon.

Kapcsolódó linkek


uszas.lap.hu
sport.lap.hu


A második napon részben ismétlődött az első: Cseh László újfent aranyérmes lett, és megint világcsúccsal, a 200 után a 400 méteres vegyesúszás döntőjét is megnyerve.

A Kőbánya SC klasszisa ellenállhatatlannak bizonyult, gyakorlatilag a legelejétől csak az volt a kérdés, hogy milyen idővel nyer. Célba érkezésekor kiderült: a négyperces határt áttörve, 3:59.33 perccel végzett az élen.

Ugyanebben a fináléban egy hajszál, pontosabban: négy század hiányzott Kis Gergőnek, hogy ő is dobogóra álljon, ő negyedik lett.


Cseh László: újabb világcsúcs, újabb arany 1

GALÉRIA


„Ez még jobb lett, mint amennyit tippeltem! Ennek a legfőbb magyarázata az, hogy sokkal jobban mentem mellen, mint korábban, ebben a úszásnemben fejlődtem a legtöbbet. Amúgy most ennyi volt bennem, szemernyivel se több, kiúsztam magam. De biztos, hogy nem ez volt az utolsó világcsúcsom, még gyorsabban is fogok úszni!” – nyilatkozta a döntő után Cseh László, aki csütörtökön 200-on hajszálra annyit úszott, mint amennyit előzetesen rögzített.

A péntek másik magyar érdekeltségű döntőjében, női 100 háton Szepesi Nikolett a hetedik helyen végzett, saját 59.54 másodperces csúcsát faragva le 59.51-re. Csehen és rajta kívül mások is úsztak még magyar csúcsot: jelesül Bordás Beatrix és Verrasztó Evelyn, mindketten kétszer javították meg az eddigi legjobb eredményt.

Bordás 50 pillangón a délelőtti előfutamban módosított előbb 27.34-re, aztán az esti elődöntőben 27.30 másodpercre. Verrasztó 100 vegyesen „gyorsított”, saját eddigi legjobbját 1:01.38-ra alakítva a matinés műsorban, majd pedig – már a nyolc közé jutásért – 1:01.01 percre szállította le a csúcsot, így a harmadik idővel biztosította be a helyét a szombati döntőben. Ugyanez sajnos nem sikerült Bordásnak.

Eredmények.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik