Élet-Stílus

Negatív nézőszámrekord a Serie A-ban

A nézőszámot tekintve negatív rekordot állított fel az olasz labdarúgó Serie A múlt hétvégi, 15. fordulója. Empoliban csak 786-an váltottak jegyet - s ez még magyar szinten is kevés...

Kapcsolódó linkek

olaszfoci.lap.hu
sport.lap.hu

Jelentősen visszaesett, és a hétvégén negatív rekordot döntött a nézőszám a Serie A-ban. Az Empoli-Cagliari (4-1) mérkőzést például mindössze 786 fizető néző tekintette meg a helyszínen, de a Livorno-AS Roma (1-1) találkozó is csupán 2378 szurkolót vonzott.

A címvédő és jelenleg is éllovas Internazionale Torino elleni összecsapására (4-0) – helyi szinten szerénynek nevezhető – kilencezren voltak kíváncsiak a San Siro Stadionban.

A november 11-i rendbontások után jelentősen csökkent a drukkerek meccslátogatási kedve. Akkor egy autópálya-pihenőben – ahol a Lazio és a Juventus hívei összecsaptak egymással – egy rendőr lelőtte a fővárosi csapat egyik szimpatizánsát, és a hír hallatán országszerte zavargások törtek ki a stadionokban és környékükön.


Negatív nézőszámrekord a Serie A-ban 1

Õk még kitartanak (rangers.it)


A mostani szezon kezdete óta átlagosan 22752 nézőt regisztráltak a Serie A találkozókon, márpedig ez a szám a 2001/2002-es szezonban még 29124, az 1991/1992-es idényben 34205, míg az 1984/1985-ös futballévben a mostaninak majd’ kétszerese, kereken 40 ezer volt.

A liga elnöke, Antonio Matarrese a bajnokság rajtja előtt még azt mondta: a cél az, hogy a korábbi évekhez képest emelkedjen a nézőszám. A szándék azonban úgy tűnik, csak álom marad.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik