Élet-Stílus

Mourinho kiszállt, Capello lehet az angol kapitány

Az angol kapitányi poszt elsőszámú várományosa, a portugál Jose Mourinho hosszú töprengés után úgy döntött, nem vállalja a feladatot, ezzel az olasz Fabio Capellót hozta jó helyzetbe.

Kapcsolódó linkek


angolfoci.lap.hu
sport.lap.hu

Jose Mourinho, a Chelsea ex-menedzsere korábban határozottan állította: nem akar angol kapitány lenni, aztán meggondolta magát, és bejelentette, szívesen vállalná a feledatot. Szavai komolyságát bizonyította, hogy megkezdte a tárgyalásokat, legalábbis leült beszélgetni a szövetség (FA) vezetőivel.


Ezután hozakodott elő azzal: köszöni, de mégsem akar a balul sikerült Eb-selejtezők után kirúgott Steve McClaren örökébe lépni. A mostani álláspontja már véglegesnek tűnik.

„Miután McClaren távozott, képviselőim kapcsolatba léptek az FA-val, majd érdekes beszélgetést folytattam Brian Barwickkel és Trevor Brookinggal, a szövetség két vezetőjével. Kiértékeltük az angol válogatott helyzetét, és természetesen szóba kerültek a célok is. Hosszas gondolkodás után azonban úgy döntöttem, hogy nem szállok versenybe a posztért, annak ellenére, hogy fantasztikus lehetőség lenne” – tolmácsolta a tréner szavait ügynöke, Jorge Mendes.


Mourinho kiszállt, Capello lehet az angol kapitány 1

Újra meggondolta magát (abc.net)


A BBC internetes kiadásának szakírója reakciójában megjegyezte, Mourinho döntése nem igazán meglepő, hiszen a portugál elsősorban klubedzői ajánlatra vár. Mourinho kiszállása után nagyon valószínű, hogy a Fabio Capello, Marcello Lippi, Martin O’Neill hármasból kerül ki végül a befutó. A két olasz szakvezető szabad, míg O’Neill jelenleg az Aston Villa menedzsere, igaz, a birminghami klub tulajdonosa leszögezte: ha a menedzser angol kapitány akar lenni, mehet.

„Biztos vagyok abban, hogy az FA rátermett edzőt választ kapitánynak, és az angol csapatot újra a legjobbak között emlegetik majd” – jósolta Mourinho, s sok szerencsét kívánt Angliának.

A BBC úgy tudja, az angol szövetségnél most Capello a favorit, és hamarosan meg is kezdődhetnek a tárgyalások a legutóbb a Real Madridnál dolgozó 61 esztendős szakember és a szövetség között.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik