Élet-Stílus

Magyarország-Koreai Köztársaság 26-31

Kedd délután az utolsó csoportmeccset játssza a franciaországi női kézilabda világbajnokság középdöntőjében a magyar válogatott. Németh András csapata már biztosan ott lesz a legjobb nyolc között, de egyáltalán nem mindegy, hogy hányadik helyen lép tovább.

A csoport állása

1. Németország 7 pont
2. Románia 6 (132-113)
3. Magyarország 6 (118-113)
4. Spanyolország 3
5. Koreai Köztársaság 2
6. Lengyelország 0


Középdöntő, 4. (utolsó) forduló
II. csoport (Dijon):
Magyarország-Koreai Köztársaság 26-31

További csoportmeccsek:
Németország-Románia 18:30 ó
Spanyolország-Lengyelország 20:30 ó

60. perc: Vége a meccsnek. A magyarok a nyolc között Oroszországgal vagy Angolával találkoznak. A román-német összecsapáson dől el, hogy kivel mérkőzünk meg az elődöntőért. (26-31)

59. perc: Az utolsó percre összekapták magukat a lányok, a vereség már biztosan nem lesz kétszámjegyű. (25-31)

58. perc: Görbicz hetesből betalál, de aztán gyorsan visszaül a kispadra. (23-31)

55. perc: Támadásban mindent kihagynak a lányok, és erre az sem mentség, hogy a csereemberek vannak a pályán. (21-30)

54. perc: Fejben már feladták a lányok, a cél az, hogy ne kapjunk megalázó verést. (21-29)

51. perc: Szokás szerint emberhátrányban játszunk, így nem nagyon tudunk közelebb férkőzni. Továbbra is pihen Görbicz, Pálinger és Tóth. (18-28)

46. perc: Most már nem sürgös az ellenfelünknek, hét góllal vezetnek negyedórával a vége előtt. (17-24)

44. perc: Mehlmann is a pályán: első gólját szerzi, majd Szucsányszky szélről szerzett találatával tovább farag a hátrányból. (15-23)

42. perc: Tíz gól a differencia. Az első félidőben sem villlogtunk, de a fordulás óta csak romlott a helyzet. (12-22)

40. perc: Ma is rengeteg szabálytalanságot fújnak ellenünk. Indokolatlanul durva a válogatott, és emiatt sorban állítják ki a játékosainkat. (12-20)

38. perc: Újra kiegészültünk. A kapitány szinte a teljes első sort lecserélte, pihenőt kaptak a sztárok. Szucsánszky szép gólt szerzett, majd Herr bemutatta első védését. (12-18)

36. perc: Pálinger helyett Herr Orsolya a magyar kapuban, de őt is hamar felavatják a koreaiak. Másfél percig még emberhátrányban a magyarok. (10-17)

34. perc: Tizennégy perc elteltével született újabb magyar találat, de így is hatgólos a különbség. (10-16)

33. perc: Katasztrofálisan kezdtünk, most Pálinger védései is elmaradtak. (9-15)

31. perc: Folytatódhat a játék. A koreaiak az első támadásukból betaláltak, Görbiczék viszont már több mint 12 perce képtelenek gólt lőni. (9-13)

30. perc: Vége az első félidőnek. Három góllal mennek a koreaiak, a fordulás után minden téren javulnunk kell. (9-12)

28. perc: Pálinger a félidő hajrájára a magyar csapat legjobbja lett, támadásban egyelőre nagyon keveset mutat a válogatott. (9-11)

25. perc: Két magyart egy percen belül kiszórtak a bírók. A koreaiak gyors góllal növelték az előnyüket. Görbiczet is kiküldték, majd Pálinger hetest fogott. (9-11)

21. perc: Kapusparádék mindkét oldalon. A kezdeti gólzápor alábbhagyott, rengeteg a pontatlanság, a színvonal a román meccsel összehasonlíthatatlan. (9-9)

19. perc: Kiegészültek a koreaiak, és azonnal ismét magukhoz ragadták a vezetést egy gyönyörű átlövés góllal. (8-9)

17. perc: Hatalmas pofont kapott Görbicz – először játszhatunk emberelőnyben. A fórt azonban nem tudta kihasználni Németh csapata, sőt mi kaptunk majdnem gólt. Hosszú percek után Ferling végre megtörte a gólcsendet, majd Görbicz is beköszönt. (8-8)

14. perc: Kapkodva játszik a magyar válogatott: sok az eladott labda, pontatlan átadás. Szerencsére a koreaiak sem remekelnek.(6-8)

11. perc: Pálinger a legjobbkor mutatja be az első védését, de egy magyar hiba után már kétgólos a koreaiak előnye. (6-8)

7. perc: A Hypo magyar átlövője már négynél jár. Egyik csapat sem veszi túl komolyan a védekezést, potyognak mindkét oldalon a gólok. (6-6)

5. perc: Háromból harmadszorra is betalál Tóth, Szamoránsky révén egy góllal megyünk. (5-4)

3. perc: Tóth másodszor, és ismét nálunk az előny. Pálinger ma még nem fogott lövést, de a vébén eddig mutatott teljesítménye így is szenzációs. (3-3)

1. perc: A mieink kezdték az összecsapást. A románok ellen 13 gólt szerző Tóth Tímea ismét bekezdett, de az ázsiaiak két találattal válaszoltak. (1-2)

A kezdeti bukdácsolás után látványosan magára talált a magyar válogatott, amely a legutóbbi két világbajnokságon egy bronz, illetve egy ezüstérmet szerzett. A csoportmeccsek alatt kínkeservesen győztük le a papíron esélytelenebb ellenfeleket (Japán, Kongó), a spanyolok ellen viszont már csak egy döntetlenre futotta.

A középdöntőre aztán megtáltosodott Németh András csapata: Görbiczék a lengyeleket elvertek, a torna egyik favoritjának tartott németekkel döntetlenre végeztek, majd legutóbb remek játékkal a románokat múlták felül. Ha sikerülne ma este Dél-Korea legjobbjait legyőzni, akkor még elsőként is zárhatjuk a középdöntő-csoportunkat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik