Élet-Stílus

Kizárták a keretből a mulatozó Schalke-játékosokat

A kedd esti, Rosenborg elleni Bajnokok Ligája-mérkőzés előtt kizárták a Schalke együttesének keretéből Mladen Krsztajicsot és Ivan Rakiticot, valamint Jermaine Jonest. A renitensek sorsáról csak később döntenek a gelsenkircheni klubvezetők.

Kapcsolódó linkek


foci.lap.hu
sport.lap.hu

A szerb és a svájci labdarúgó – az eltiltása miatt egyébként is pihenő Jermaine Jonesszal együtt – egy duisburgi szórakozóhelyen töltötte a szombat éjszakát. A Bild című német lap keddi, fényképekkel illusztrált beszámolója szerint a futballisták nagy mennyiségű alkoholt fogyasztottak és dohányoztak, majd hajnali fél öt körül hagyták el a bárt – közölte az MTI.

„Mélységesen csalódott és keserű vagyok. Hogy mi lesz a három renitens sorsa, arról csak a meccs után döntünk” – mondta a Schalke menedzsere, Andreas Müller.

A gelsenkircheni klub vezetői annak ellenére kizárták Krsztajicsot és Rakiticot a keretből, hogy a sok sérülés miatt amúgy is nehéz helyzetben van Mirko Slomka vezetőedző a Rosenborg elleni sorsdöntő BL-meccs előtt: Christian Panderre, Gustavo Varelára, Mathias Abelre és Markus Heppkére sem számíthat.

A bajnokságban tavaly ezüstérmet szerzett Schalke csak abban az esetben juthat be a Bajnokok Ligájában a legjobb 16 közé, ha legyőzi a norvég csapatot. „A 99. európai kupamérkőzésünk előtt állunk, és ez igen különlegesnek ígérkezik a számunkra, hiszen először juthatunk be a BL kieséses szakaszába. A siker hatalmas lökést adhatna a klubunknak” – magyarázta Slomka, aki hozzátette, a győzelem csak száz százalékig motivált, végletekig küzdő játékosokkal harcolható ki.

Nyilván nem Krsztajicsra vagy Rakiticra gondolt…

Ajánlott videó

Olvasói sztorik