Élet-Stílus

Csúcsfogyasztó: zene az egész testnek

A zenét lehet hallgatni, szeretni, imádni és rajongani érte. Akiknek az otthoni hifi vagy netán még az 5.1-es házimozi-hangzás is kevés lenne, azok most szó szerint belefekhetnek a zenébe. A zenehallgatás egészen új élményét kínálja a Sonic Bed névre keresztelt „zeneágy", melyben pihenve az egész testet érik a hanghullámok. A basszus szó szerint a csontodig hatol.

Korábbi darabok a Csúcsfogyasztóban:


Világító napelemes sídzseki
Aranyozott gyorséttermi kokainkanál
Forma–1 két keréken

A „zeneágy” semmilyen tekintetben nem általános fekvőhely. Az ágy mérete lehetővé teszi, hogy akár hárman (kicsit szorosabban talán négyen) is egyszerre hallgassanak bármit a kemény rocktól Beethovenig. „A zene így közösségi élmény lehet” – mondja az első zeneágy megalkotója, Kaffe Matthews.



Csúcsfogyasztó: zene az egész testnek 4


Az ágy önmagában nem csupán egy óriási hangszóró, hanem hangszer is egyben. Különleges adottságaiból fakadóan a tizenkét független hangforrással ellátott ágyra külön zenét is lehet írni.



Csúcsfogyasztó: zene az egész testnek 5


A kezdeményezés nemzetközi projekt is egyben. A cél, hogy az ágy 12 hangszórójának mintájára 12 különböző városban legyen egy ilyen ágy. A helyi változatok az adott ország jellegzetes anyagaival és helyi alkotógárdával készülnek majd. Az eredeti Londonban készült el, de már Tajpejnek és Sanghajnak is van sajátja. Kereskedelmi forgalomba egyenlőre nem kerül.



Csúcsfogyasztó: zene az egész testnek 6


A Londoni projekt honlapja


Kövesse nyomon Csúcsfogyasztó rovatunkban a high-end fogyasztói ipar és tárgykultúra peremvidékének fejlődését! Csúcsfogyasztó rovat – a címlap alján!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik