Élet-Stílus

Börtönbe megy a bíróverő dán szurkoló

A fellebbviteli bíróság húsz nap letöltendő börtönbüntetésre ítélte azt a dán szurkolót, aki a válogatott svédek elleni Eb-selejtezőjén berohant a pályára és megtámadta a bírót.

Kapcsolódó linkek


foci.lap.hu
sport.lap.hu


A 29 éves Ronni Noerviget első fokon felfüggesztett börtönbüntetést kapott, a fellebbviteli bíróság azonban ezt letöltendő szabadságvesztésre módosította – Noervignek húsz napot kell majd a rács mögött töltenie.

Az ügy egyébként ezzel még nem zárult le, a helyi szövetség ugyanis kártérítési pert indított a rendbontó ellen, akitől 1,9 millió koronát (65 millió forint) szeretne behajtani, mert az incidens miatt a dán csapatnak két meccset is Koppenhágától 140 kilométerre, Aarhus városában kellett lejátszania.

A magáról megfeledkezett, ittas drukker a június 2-án lejátszott dán-svéd Eb-selejtezőn befutott a pályára, és arcon vágta Herbert Fandel német játékvezetőt, amiért kiállította Christian Poulsent, valamint büntetőt is ítélt a svédeknek. A drukkert a labdarúgók fogták le.

A játékvezető az eset után, 3-3-as állásnál lefújta a mérkőzést, s azt később az UEFA 3-0-val a vendégeknek adta. Dánia csoportjából a spanyolok és a svédek jutottak ki a jövő évi kontinensviadalra.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik