Élet-Stílus

Sorsdöntő napok várnak a Liverpoolra

Az utóbbi hetekben látványosan megromlott a patinás angol egyesület trénerének és a tulajdonosoknak a viszonya. Egyes lapvélemények szerint, ha a csapat kikap a héten a Marseille-től és a Manchester Unitedtől, akkor Rafael Benitezt elküldik, és a helyére Klinsmannt hozzák.

A hétvégén a Liverpool elveszítette a veretlenségét a Premier League-ben, miután simán kikapott a Reading otthonában. A bajnokságnak ugyan még a félidejéhez sem érkeztünk el, de az már most kijelenthető, hogy nem Rafael Benitezék a 2007-2008-as kiírás esélyesei, hiszen már hétpontos a lemaradásuk a listavezetővel szemben.

A Bajnokok Ligájában is az elvárások alatt teljesítenek Steven Gerrardék. Az utolsó csoportmeccs eredményétől függ, hogy tavasszal is ott lesznek e a legrangosabb európai kupasorozatban.

Egy hetet kapott

A Sun információi szerint, ha a Marseille (kedd, BL), illetve MU (vasárnap, Premier League) elleni meccseket elveszíti a Pool, akkor Benitezt azonnali hatállyal elküldik. A lap úgy tudja, hogy a két tulajdonos, George Gillet és Tom Hicks az egykori német szövetségi kapitányt, Jürgen Klinsmannt szemelte ki a posztra.

A két amerikai üzletember abban bízik, hogy a 43 éves szakemberrel könnyebb dolguk lesz mint Benitezzel. A spanyol ugyanis néhány hete nyilvánosan bírálta a tulajdonosokat: a szakember szerint januárban újabb játékosokat kellene igazolnia a klubnak, Javier Mascherano szerződését pedig minél hamarabb meg kellene hosszabbítani. Gilleték erre fel arra kérték a trénert, hogy az előttük álló meccsekre koncentráljon, a januári átigazolásokkal egyelőre ne foglalkozzon.

Az angol szövetség is vinné

Az angol szövetség állítólag a napokban összeállított egy listát a lehetséges jelöltek nevével a kapitányi posztra, és feltehetően még az ünnepek előtt kiderül, hogy a februári barátságos mérkőzésen ki irányítja majd a nemzeti tizenegyet. Jose Mourinho mellett Fabio Capello, Martin O’Neill, Marcello Lippi és Jürgen Klinsmann jöhet számításba.

A Bayern, az Inter és a Tottenham egykori támadója edzői karrierjét a német válogatott kispadján kezdte, és nem kis meglepetésre bronzéremig vezette a Nationalelfet a 2006-os világbajnokságon. A torna óta Kaliforniában pihen a családjával.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik