Élet-Stílus

Olaszországba szerződhet Lampard

A Chelsea középpályása üzent a Juventusnak: fizessék meg az évi 7 millió fontos bérét, és Olaszországba igazol. Robinho egy interjúban elmondta, hogy annak idején miért kosarazta ki az Öreg Hölgyet.

Az olasz sajtóban hetek óta kiemelt téma Frank Lampard leigazolása a Chelsea együttesétől, egyes hírek szerint a Juve és a játékos már megegyezett. A gólszerzésben is jeleskedő középpályás kész távozni a Stamford Bridge-től, hogy egy külföldi bajnokságban is próbára tegye tudását.

A Juventus már korábban is szerette volna leszerződtetni az angol válogatott játékost, de az eddigi próbálkozások nem jártak sikerrel. Lampard kontraktusa 2009-ben lejár a
Olaszországba szerződhet Lampard 1

Újra egy csapatban? (PA)

londoniaknál, és abban az esetben 9 millió angol font ellenében távozhatna. A Chelsea nyilván nem szeretné, ha a távozni kívánó alapembere ilyen kevés pénzért elmenne, ezért feltehetően hamarabb túladnának rajta.

Az ügyben kulcsszerep hárul Claudio Ranierire, aki korábban a Chelseanél dolgozott. Az olasz szakember igazolta le 2001-ben a West Hamtől Lampardot, és állítólag a remekül megértik egymást. A középpályást nagyon megviselte Ranieri távozása 2004-ben, és a hírek szerint szívesen dolgozna ismét együtt a Juve trénerével.

A Juventus mindenképpen szeretné megerősíteni a középpályáját, miután a nyáron igazolt Tiago Mendes és Sergie Almiron idáig csalódást okozott. Cristiano Zanettire és Antonio Nocerinóra nem lehet panasz, de egyikük sem olyan gólveszélyes mint az angol. Lampard az elmúlt két szezonban több mint 20 gólt szerzett, most hétvégén a Sunderland ellen is eredményes volt.

—-Robinho kikosarazta a Juventust—-

A brazil sztár egy nemrég készült interjúban elismerte, hogy a Real Madrid előtt már többen érdeklődtek iránta Európából. „18 éves voltam, amikor a Juventus bejelentkezett. Akkor úgy éreztem, hogy maradnom kellene még egy ideig Brazíliában, nem akartam túl korán váltani” – nyilatkozta a Gazzetta dello Sportnak Robinho.

A fiatal sztár 2005-ig a Santos együttesében a jelenleg a Werder Bremennél futballozó
Olaszországba szerződhet Lampard 2

Bízik Adriano visszatérésében (AP)

Diegóval játszott együtt. A királyi gárdánál eleinte nem igazán ment neki a játék, de az idei szezonban már a csapat egyik vezéregyénisége.

Az interjúban Robinho a hullámvölgybe került válogatottbeli társakról – Ronaldinho, Adriano és Ronaldo – is beszélt. „Olyanok ők nekem, mintha testvéreim lennének” – mondta a Real sztárja: „Ronaldinhóval nincsen semmi probléma. Adriano személyes okok miatt nem játszik olyan jól, de biztos vagyok benne, hogy rövidesen ismét csúcsformába lendül. Ronaldo pedig számomra örökre megmarad a Fenomén. Ha egészséges, akkor csak Maradona jobb nála.”

Robinho véleménye szerint viszont nem ők, hanem egy negyedik játékos a jelenleg legjobb Európában futballozó brazil. „Kakánál nincs jobb. Remek focista és remek ember” – mondta a friss aranylabdásról a Real sztárja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik